Politic

Guvernul Boc nu poate nici măcar să păstreze investitorii aduşi de alţii

Plecarea firmei Nokia din România este provocată de politica economică falimentară a guvernării PDL, susţin liberalii giurgiuveni. Purtătorul de cuvânt al PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, a vorbit în conferinţa de presă din 30 septembrie despre şocul produs de plecarea finlandezilor, dar şi despre venirea acestora la Cluj, în urmă cu mai bine de trei ani.

În calitate de secretar de stat în Guvernul Tăriceanu, Ionel Muscalu a participat, în urmă cu mai mult de trei ani, la inaugurarea fabricii Nokia de la Jucu. El a amintit de faptul că venirea Nokia în România a fost rezultatul politicilor aplicate de Guvernul PNL, cel care a mai adus în ţara noastră şi firmele Renault şi Ford. „Am participat chiar la tăierea panglicii inaugurale a fabricii Nokia de la Jucu, eveniment la care a fost şi Emil Boc, atunci în calitate de primar al Clujului. Investiţia realizată de Nokia s-a datorat Guvernului liberal şi politicilor acestuia, pe vremea aceea şi Consiliul Judeţean Cluj era condus de un liberal. Plecarea investitorilor finlandezi este o problemă de ordin economic, dar şi una care ţine de guvernare. Închiderea acestei fabrici este rezultatul politicii dezastruoase a Guvernului Boc, cel care a creat un climat nefavorabil pentru mediul privat, începând cu închiderea a peste 100.000 de IMM-uri. Acum pleacă şi marii investitori. Cei de la Nokia reclamă lipsa infrastructurii, aşteptau ca Guvernul român să se ţină de cuvânt şi să realizeze o şosea rapidă sau să extindă aeroportul din Cluj, pentru ca acesta să permită traficul unor aeronave de mărfuri de mare capacitate. În schimb, la noi se taie panglici pentru câţiva metri de autostradă, şi aceia neterminaţi”, a arătat Ionel Muscalu.

Condiţiile improprii din România pentru dezvoltarea sectorului privat sunt reflectate şi de faptul că firmele româneşti au început să îşi mute afacerile în ţările vecine. „Numai la Ruse, la doi paşi de noi, sunt aproape 120 de firme româneşti. În loc să îşi desfăşoare activitatea în Giurgiu sau oriunde în altă parte în România, au ajuns să prefere Bulgaria”, a mai spus Ionel Muscalu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!