Cultură

Ilie Klement, noul director al Centrului de Conservare: "Locul meu nu este în birou, locul meu e în teren, în satele giurgiuvene!"

1912430_630507370372973_1416758957_nÎl ştim cu toţii ca un mare iubitor de folclor, ca un organizator de succes al celor mai frumoase spectacole de muzică populară, foarte multe fiind evenimente caritabile. De asemenea, îl ştim şi din postura de consilier local, iar acum, de la începutul acestei săptămâni, este noul director al Centrului Judeţean de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale(CJCPCT) Giurgiu. Miercuri, 2 iulie, Ilie Klement a acordat postului de televiziune, Valahia TV, un interviu despre planurile sale de viitor din această nouă postură.

„Am ajuns acolo unde am dorit, dar nu ca director, ci unde pot să mă implic şi mai mult în această activitate frumoasă, aceea de promovare a folclorului românesc. Pentru mine, folclorul, pe de-a-ntregul său, şi mai bine spus- dansul popular, a fost singura mea pasiune ca om”, a mărturisit Ilie Klement cel care a mai făcut o precizare importantă, menită să demonstreze această pasiune a sa.
„Atunci când am răspuns acestei provocări, am cumpănit bine, din toate punctele de vedere. Şi aş începe prin a vă spune că eu a trebuit să renunţ la o pensie militară, şi vă rog să reţineţi, pentru un salariu mult mai mic, datorită acestei pasiuni”, a subliniat noul director al CJCPCT Giurgiu.
Ilie Klement ne-a mai spus şi că rar va fi găsit la birou pentru că are multă treabă în judeţ. „M-aţi găsit acum pentru că am intrat într-un amplu program administrativ, însă, de cele mai multe ori, această încăpere va fi goală, pentru că locul meu nu este în birou, locul meu e în teren, în satele giurgiuvene. Aceasta, pentru a găsi alţi iubitori de folclor, tradiţii, interpreţi, rapsozi care să scoată din lada de zestre frumuseţea folclorului muntenesc, în principal, dar şi costume, obiecte de uz casnic care, din păcate, la ora actuală sunt puţin valorificate. Este un of al meu şi nu voi renunţa la a căuta aceste lucruri”, a declarat Ilie Klement.
Ce lucrări se desfăşoară acum la Centrul de Conservare, cum l-au primit colegii, ce spun prietenii săi interpreţi din toată ţara despre activitatea sa din prezent, dar şi ce eveniment este acum în pregătire la instituţia pe care o conduce Ilie Klement, aflaţi, miercuri seara, în emisiunea Interviul Zilei, de la ora 19.30, la Valahia TV (www.valahiatv.ro)
Cătălina Sfetcu
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!