Actualitate

Împărţirea banilor de la buget, subiect de certuri în Consiliul Judeţean

Aşteptată cu interes, mai ales de primari, care, în lipsa bugetului, aveau mâinile legate, şedinţa Consiliului Judeţean de miercuri a fost, din nou, prilej de certuri între consilieri. De data aceasta, „în vizor” a fost nerespectarea criteriilor de împărţire a puţinilor bani ce au revenit judeţului.

172,6 miliarde de lei vechi – aceasta este suma ce a revenit judeţului Giurgiu din cota de 20% din sume defalcate din taxa pe valoarea adaugată şi din cote defalcate din impozitul pe venit (18,5%) pentru echilibrarea bugetelor locale, pe anul 2013. Împărţirea banilor între cele 54 de localităţi ale judeţului s-a făcut după anumite criterii, însă consilierul Constantin Buduru susţine că aceste criterii nu au fost respectate.

Constantin Buduru îşi susţine punctul de vedere, bazându-se pe faptul că nu este posibil ca două comune care au populaţie şi suprafaţă diferită să primească aproximativ aceleaşi sume de bani. Mai mult decât atât, dacă s-ar fi respectat criteriile impuse, nu s-ar fi ajuns în situaţia în care municipiul să primească doar 10 miliarde de lei, adică de două ori mai mult decât o comună ca Izvoarele – mai susţine consilierul Constantin Buduru. În intervenţia sa din plenul şedinţei, Buduru a mers mai departe şi a citat câteva declaraţii făcute chiar cu o seară înainte de preşedintele PSD, Niculae Bădălău.

Constantin Buduru a cerut lămuriri şi asupra unui zvon ce planează asupra modului în care au fost împărţiţi aceşti bani.

Evident, acuzaţiile lansate de consilierul Buduru nu puteau rămâne fără replică, aşa că discuţiile au continuat…

Rămâne de văzut dacă Instituţia Prefectului va ataca sau nu hotărârea prin care Consiliul Judeţean a aprobat bugetul. Cert este că acesta a fost adoptat, cu 22 de voturi pentru, 5 abţineri – ale consilierilor PPDD şi un vot împotrivă – cel al consilierului Constantin Buduru.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!