Social

Împreună pentru sănătatea rurală!

Au aflat cum stau cu glicemia, cu colesterolul şi cu inima. Bătrânii de la Centrul Mironeşti au primit sâmbătă, 28 mai, vizita mai multor medici care le-au făcut vârstnicilor investigaţii gratuite. La Mironeşti au mers şase medici rezidenţi, 12 studenţi medicinişti şi trei studenţi la medicină dentară, coordonaţi de conferenţiar doctor Minerva Ghinescu, prodecan la Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti. Cadrele au făcut investigaţii gratuite care constau în analize de bază, glicemie, colesterol, trigliceride, EKG şi ecografie abdominală.“Vrem să mulţumim atât Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului cât şi Direcţiei de Sănătate Publică pentru oportunitatea de a sprijini medicii rezidenţi şi studenţii la medicină, care au astfel ocazia de a-şi îmbunătăţi abiliţătile de comunicare şi, în acelaşi timp, contribuie activ la informarea asupra stării de sănătate şi promovarea unui stil de viaţă sănătos”, a declarat conf. dr. Minerva Ghinescu.

La rândul său, directorul DGASPC Giurgiu, Teodora Avram, a afirmat: “Efectuarea testelor biologice pentru cei 47 de beneficiari ai Centrului Mironeşti este de un real folos, mai ales că bătrânii, comparativ cu alte categorii de vârstă, au o paletă largă de afecţiuni. Sper ca acţiunile de genul acesta să se repete şi în celelalte centre aflate în subordinea instituţiei noastre”, a declarat Teodora Avram.

Medicii care au mers la Mironeşti au primit în dar din partea bătrânilor o cruce frumos încrustată cu motive religioase, realizată de unul dintre beneficiarii Centrului.

Acţiunea de la sfârşitul săptămânii trecute se înscrie în cadrul proiectului “Împreună pentru Sănătate rurală”, desfaşurat de Societatea Studenţilor în Medicină din Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor din România, Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila, Facultatea de Medicină şi Medicină Dentară Titu Maiorescu, Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu, Asociaţia Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, Siemens şi La Roche. În luna mai 2011, s-au derulat acţiuni similare în beneficiul populatiei rurale din satele Uzunu şi Mironesti.

 

Știri asemănătoare

1 comentariu

Luuana 2 iunie 2015 at 11:25

Mda. Eu sunt la buget si totusi sunt sanse puntie sa primesc cazare. Am intrebat studentii din anii superiori, membri ai asociatiilor studentesti si mi s-a spus ca adesea cei din anul intai nu primesc locuri in caminele din Grozavesti, ceea ce tradeaza o naveta ceva mai grea. Am observat ca majoritatea celorlalte facultati ale UB au stabilit un numar de aproximativ 140 de locuri in camine pentru studentii din primul an de studiu, insa aceste locuri sunt repartizate in toate caminele universitatii. Pe de alta parte, un asemenea numar de locuri ar fi de ajuns, cred eu. Nu toti studentii vor solicita loc in camin. Totusi, sa fii cazat intr-un camin indepartat si deci nevoit sa pierzi foarte mult timp in mijloacele de transport in comun, nu e tocmai cea mai incantatoare situatie, in ciuda taxelor accesibile de cazare. Am observat ca preturile la gazda, de exemplu, sunt comparabile cu acelea de la camin (200 de lei). Mie una mi-e cam teama sa astept pana la sf lunii sept si sa aflu cu doua zile inainte de inceperea cursurilor ca nu primesc loc in camin sau ca sunt repartizata cine stie pe unde

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!