Sport

În cărţi, pe ambele fronturi

Să recunoaştem, puţini dintre noi ne gândeam că la mijlocul grupelor europene, CFR Cluj şi Steaua s-ar putea afla în situaţii atât de favorabile. După cele două rezultate pozitive de la mijlocul săptămânii, CFR şi Steaua au calificările în mână.

Clujul, după punctul eroic smuls la Istanbul pe un teren impracticabil, trebuie să-şi apropie victoria cu ienicerii lui Terim, iar apoi sunt nevoiţi să nu piardă cu Braga în Gruia. Opt puncte în compania celorlalte echipe din grupa lui Manchester United, cum bine vă amintiţi, a fost dintru bun început algoritmul infailibil. Asta e, de fapt, şi ecuaţia de urmat în Champions League. Ne referim aici la percepţia echipelor mici, care îndrăznesc să viseze la calificare. Aduni câte patru puncte în compania celor din urnele valorice doi şi trei şi, invariabil, te clasezi în spatele monstrului care însumează între 14 şi 18 puncte. Ceea ce se poate perfect întâmpla şi acum.

Cât o priveşte pe Steaua, aici lucrurile par mult mai simple. Nu pentru că grupa Stelei ar fi una facilă, ci pentru că pur şi simplu – dincolo de jocul extrem de consistent al viitoarei campioane a României -, nu pare nimeni interesat de şaisprezecimile Europa League. Molde a venit cu juniorii la Bucureşti, VfB trenează în coada Bundesligii, Copenhaga încă plânge după acel play-off de Champions League pierdut cu Lille în prelungiri.

Altfel, Steaua ar trebui să-şi mai tempereze din entuziasm şi să meargă în Norvegia decisă să tranşeze grupa, chiar dacă va da peste adevăraţii titulari. Zece puncte după deplasarea din ţara fiordurilor ar echivala, matematic, cu calificarea. Implicit, la Copenhaga, mai apoi, ne-am putea duce cu copiii… să facem shopping.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!