Sport

Noul sezon al Ligii a IV-a debutează pe 6 septembrie. Componenţa celor două serii

Îşi păstrează Petrolul Roata Cartojani titlul?
Îşi păstrează Petrolul Roata Cartojani titlul? / Foto: Daniel Grecu – ValahiaTV

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Giurgiu a organizat sâmbătă o şedinţă la care au fost reprezentate majoritatea echipelor din Liga a IV-a şi Onoare. În urma discuţiilor s-a stabilit ca primele meciuri din noua stagiune să aibă loc pe 6 septembrie, iar cele două campionate de seniori organizate de AJF să fie împărţite în continuare în câte două serii.

Aproximativ 20 din cele 52 de cluburi afiliate la AJF Giurgiu n-au fost reprezentate în cadrul şedinţei premergătoare începutului sezonului 2014/2015.

Printre cele mai importante decizii luate sâmbătă în privinţa echipelor de seniori s-au numărat componenţa celor două serii de la Liga a IV-a şi Onoare, datele de disputare ale etapelor precum şi acceptarea în eşalonul superior a unei formaţii care a încheiat pe locul 7 sezonul trecut din „Onoare” (Seria Nord).

În cazul Ligii a IV-a, prima etapă se va disputa pe 6 septembrie. Liga a V-a (Onoare) va debuta o zi mai târziu.

Ultima rundă a turului este programată la finele lunii noiembrie, meciurile urmând să aibă loc doar sâmbăta şi duminica (fără intermediare).

Călugăreni şi Izvoarele au schimbat seria

Urmând principiul geografic, AJF Giurgiu a decis ca Mihai Viteazul Călugăreni şi Unirea Izvoarele (Liga a IV-a) să fie mutate din Seria Nord în Seria Sud.

În aceste condiţii, în „Sud” se va regăsi o singură nou-promovată, Progresul Valea Dragului.

Cu excepţia echipei FC Bolintin Deal (retrasă după numai 4 etape), din Seria Nord n-a retrogradat nimeni. Au fost repartizate în schimb trei nou-promovate: FC Naipu, Olimpia Mârşa şi Voinţa Podişor.

„Promovată” de pe locul 7

Dacă Naipu şi Mârşa au obţinut promovarea pe teren (clasându-se pe locurile 1 respectiv 2 în Seria Nord din Onoare), Voinţa Podişor a fost „invitată” să ia startul în Liga a IV-a deşi a ocupat locul 7 la finele stagiunii trecute (tot în Seria Nord).

Reprezentanţii AJF Giurgiu susţin că Viitorul Puieni, formaţia clasată pe primul loc în „Onoare-Sud” a refuzat prezenţa în Liga a IV-a din cauza problemelor financiare.

Singura echipă care şi-a manifestat dorinţa de a evolua în Liga a IV-a şi întruneşte condiţiile impuse de AJF Giurgiu (teren omologat şi vestiare pentru jucători şi arbitri) a fost Voinţa Podişor.

Aceasta a fost acceptată în Liga a IV-a de toate celelalte cluburi reprezentate la şedinţă.

Iată componenţa celor două serii din Liga a IV-a pentru sezonul 2014/2015:

   SERIA SUD:                 SERIA NORD:
   Viitorul Vedea              Petrolul Roata Cartojani
   Mihai Viteazul Călugăreni   FC Bolintin Malu Spart
   CSM Dunărea Giurgiu         Argeşul Mihăileşti
   AS Prundu                   Avântul Floreşti
   Spicul Izvoru               Unirea Cosoba
   Real Vărăşti                AS Crevedia Mare
   Unirea Izvoarele            Silver Inter Zorile
   Real Colibaşi               Zmeii Ogrezeni
   Voinţa Slobozia             Luceafărul Trestieni
   Arsenal Malu                AS Buturugeni
   Dunărea Oinacu              FC Naipu
   Argeşul Hotarele            Olimpia Mârşa
   Progresul Valea Dragului    Voinţa Podişor

Seria fără campioane judeţene

Chiar dacă pe hârtie pare mult mai echilibrată decât Seria Nord, Seria Sud n-are în componenţă nicio fostă campioană judeţeană!

Cel mai bun rezultat, locul secund, l-au obţinut Voinţa Slobozia (1996 şi 1998), Spicul Izvoru (2013) şi Mihai Viteazul Călugăreni (2014).

De cealaltă parte, în Seria Nord se regăsesc patru foste campioane AJF Giurgiu: FC Bolintin (2001, 2013), Argeşul Mihăileşti (2005), Avântul Floreşti (2012) şi Petrolul Roata Cartojani (2014).

Sezonul 2014/2015 se anunţă unul spectaculos, mai ales în Seria Sud.

În afară de Viitorul Vedea şi CSM Dunărea Giurgiu (ocupantele primelor două locuri stagiunea precedentă) în cursa pentru „baraj” se mai înscriu – cel puţin teoretic – Mihai Viteazul Călugăreni (vicecampioana ediţiei trecute), Unirea Izvoarele (echipa cu cea mai bună bază sportivă din judeţ, foarte activă pe piaţa transferurilor în această vară) şi Arsenal Malu (formaţie ce a făcut senzaţie în Cupa României ajungând până în faza a treia a competiţiei).

Dacă le mai punem la socoteală şi pe AS Prundu, Real Vărăşti sau Spicul Izvoru care au dovedit că pot avea un cuvânt greu de spus rezultă o serie echilibrată în care este greu de anticipat cine va ocupa primele două poziţii.

Nordul are o mare favorită nu numai la câştigarea seriei ci şi a titlului de campioană judeţeană. Petrolul Roata Cartojani (câştigătoarea ediţiei precedente) nu este dispusă la concesii, drept pentru care, probabil, pentru locul secund în această serie vor lupta FC Bolintin şi Argeşul Mihăileşti.

În ceea ce priveşte Liga a V-a (Onoare), cele două serii vor avea în componenţă 13 echipe (Seria Sud) respectiv 12 echipe (Seria Nord).

Faţă de stagiunea trecută au apărut patru formaţii noi: Săbărelul Ciocoveni, Avântul Putineiu, Stejarul Bulbucata şi Arsenal II Malu. Alte două echipe, AS Singureni şi FC Bolintin Deal au cerut afilierea deşi stagiunea trecută s-au retras din Liga a IV-a (Seria Nord) respectiv Onoare (Seria Nord).

Au refuzat „îmblânzirea” amenzilor!

O situaţie amuzantă a avut loc în momentul în care Florentin Barbu, secretarul AJF Giurgiu, a declarat că la cererea mai multor echipe s-a decis ca amenzile pentru jucătorii dovediţi că evoluează în stare de substituire sau cu dublă legitimare să fie reduse cu 50%.

Cei aproximativ 30 de reprezentanţi ai cluburilor din Liga a IV-a şi a V-a au cerut ca amenzile să rămână neschimbate, ba chiar câteva voci au sugerat ca acestea să fie mărite.

Dorinţa majorităţii a primat, în sensul că amenzile pentru cluburile care folosesc jucători „pe fals” ori cu dublă legitimare să fie în continuare 1.000 de lei (şi pierderea meciului la „masa verde”) la prima abatere, 2.000 de lei (şi pierderea meciului) la a doua abatere, la a treia abatere formaţia respectivă urmând să fie exclusă din competiţie.

Campionate pentru Juniorii A1 şi C

La fel ca în sezonul precedent, în deschiderea partidelor de seniori vor evolua echipele de juniori (jucători născuţi între 1996 şi 1999). Singura modificare adusă regulamentului pentru campionatul de Juniori A1 este aceea că nu numai primele clasate vor lupta pentru titlul de campioană judeţeană ci şi formaţiile clasate pe locul secund.

AJF Giurgiu va organiza şi un campionat de Juniori C (născuţi în anul 2000 sau mai târziu). Acesta va debuta cel mai probabil pe 21 septembrie şi va fi format din două serii a câte opt echipe.

56 de formaţii au luat startul în campionatele de seniori organizate de AJF Giurgiu (ediţia 2013/2014), cu cinci mai multe decât cele anunţate pentru ediţia 2014/2015

Text şi statistică: Bogdan Vladu
Foto: Daniel Grecu / ValahiaTV

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!