Actualitate

Inaugurarea noii sectii Ambulatoriu Oncologie a Spitalului Judetean Giurgiu

  • Peste 7000 de bolnavi de cancer din judeţul Giurgiu beneficiază în prezent de serviciile oferite de doi medici oncologi: Bratu Alina și Florin Onisim. 
  • De azi, o noua sectie Ambulatoriu Oncologie la Spitalul judetean

Incepand de azi, 15 octombrie, pacienţii giurgiuveni diagnosticati cu cancer vor fi trataţi într-o sectie moderna!  Doua cabinete de consultatii, un salon cu 6 paturi in regim de spitalizare de zi, 1 birou registrator medical, o camera pregatire tratament, grupuri sanitare si o sala de asteptare spatioasa , toate reabilitte si dotate corespunzator cu sprijinul Consiliului Judeţean Giurgiu.
Inaugurarea a avut loc luni, 15 octombrie. “Le mulţumesc şi consilierilor judeţeni care, indiferent de culoarea politică, au aprobat toate proiectele pe care le avem pentru Spitalul Judeţean. Unitatea medicală giurgiuveană este o prioritate pentru mine şi pentru echipa mea de la Consiliul Judeţean, şi vom reuşi să facem din acest spital unul modern,  aşa cum aşteaptă şi cum merită giurgiuvenii”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Giurgiu, Marian Mina.
“Spatiul actual cuprinde doua cabinete de consultatii, un salon cu 6 paturi in regim de spitalizare de zi, 1 birou registrator medical, o camera pregatire tratament, grupuri sanitare si o sala de asteptare spatioasa toate necesare desfasurarii unei activitati medicale de calitate ce trebuie sa deserveasca un numar aproximativ de 7.000 bolnavi cu afectiuni oncologice la nivelul judetului, spatii pe care va invitam sa le vedeti. Acest demers este unul din multele proiecte ale conducerii spitalului”, a adaugat Mihaela Raţă, director general al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Alte proiecte  incepute de Consiliul Judetean Giurgiu in parteneriat cu spitalul vizeaza, potrivit managerului spitalului,  reabilitarea si modernizarea Curtii interioare a spitalului, inclusive iluminat public; “Reabilitare, extindere si dotare corp spital nou C1+C2”, unde urmeaza sa se efectueze serviciile de proiectare proiect finantat prin CNI; recuperea cheltuielilor efectuate cu achizitia de aparatura medicala prin intermediul unei finantari prin banca mondiala, in parteneriat cu Ministerul Sanatatii, Reabilitarea, modernizarea, extinderea si dotarea Ambulatoriu din cadrul SJU Giurgiu”.

N. R. Se cuvine sa amintim ca in urma cu o luna, pe 8 septembrie, de Nasterea Maicii Domnului, la aceasta sectie era agitatie mare. e faceau ultimele retusuri inainte de a fi adus mobilierul si dotarile. Medici, asistente, managerul spitalului, Mihaela Rata, dar si inimosii voluntari ai Asociatiei Bolnavilor de Cancer si Hepatita Giurgiu, al carei presedinte este Georgiana Cretu, erau pe baricade si pictau peretii. Ideea a fost de a inveseli peretii albi ai spitalului si de a oferi celor care vor veni aici un minim confort vizual pe perioada spitalizarii. Felicitari, tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui deziderat.
M. M.
 
Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!