Cultură

Ionel Muscalu, reloaded pentru a patra oară – Respir brume, beau zăpezi

Ionel Muscalu şi-a lansat vineri, 13 ianuarie, al patrulea volum de poezie intitulat “Respir brume, beau zăpezi”, pe care poetul l-a dedicat deopotrivă fiului său Andrei şi soţiei Monica-Rodica.

Apărut cu sprijinul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Gavrilă şi al editorului Constantin Stoenescu, doi buni prieteni ai lui Ionel Muscalu, volumul de faţă este închinat anotimpului iarnă, tradiţiilor şi obiceiurilor culturale creştine dar şi copilăriei sale petrecute în lumea satului, unde a găsit drumul devenirii către sine, drumul desăvârşirii ca poet.

Aşa cum spunea fostul său director din liceu, profesorul Ion Dincă, Ionel Muscalu a dezvăluit încă din adolescenţă această latură sensibilă, iar conţinutul poeziilor sale reprezintă o poziţionare proprie în raport cu lumea şi percepţia pe care acesta o are.

Astfel că, în decursul timpului, acumulând o bogată experienţă, personajul nostru a demonstrat o plurivalenţă nu doar culturală ci şi profesională, după cum a declarat Dumitru Gavrilă, aceeaşi plurivalenţă fiind semnalată şi de poetul Ion Gaghii, dar metaforică a acestui poet român “ale cărui versuri n-au fost scrise la computer, nici din pix, ci din suflet”.

Întrunind o asistenţă numeroasă, evenimentul a avut un real succes, autorul petrecând alături de familie, invitaţi şi cei apropiaţi, momente deosebite de recunoaştere a talentului său, momente pe care, de altfel, le-a recunoscut ca fiind o dorinţă continuă de a le împărtăşi cu cei dragi.

În timp ce versurile lui Ionel Muscalu au fost recitate de poetul Ion Gaghii şi actorul Vasile Toma, dar şi interpretate de solistul Costel Chiosea, răvăşit de emoţie, un coleg de partid cu Ionel Muscalu se întreba “Cât de frumoasă ar fi lumea dacă ar fi făcută numai din poeţi”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!