Actualitate Educație Eveniment Social

ISU GIURGIU: 138 de incendii s-au produs, de la începutul anului, în locuințe și gospodării, în județul Giurgiu

138 de incendii s-au produs, de la începutul anului, în locuințe și gospodării, în județul Giurgiu. Cele mai multe dintre acestea au fost provocate de scurtcircuite, de jarul căzut pe materiale combustibile, de coșuri de fum necurățate de funingine sau deteriorate și de focul în aer liber lăsat nesupravegheat.

🙏Reamintim faptul că, în fiecare an, în sezonul rece, se produc incendii din cauza utilizării necorespunzătoare a mijloacelor folosite de cetățeni pentru asigurarea confortului termic în locuințe. Acordați o atenție deosebită modului de folosire a acestora, în special a sobelor cu lemne!

✔Asiguraţi-vă că fumul se poate evacua corespunzător, iar pentru aceasta coșurile trebuie curățate de funingine. Aveți grijă ca jarul sau scânteile din sobă să nu poată ajunge pe materialele combustibile din apropiere.

✔Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

💥 Nu aprindeți focul cu benzină;

🔥 Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!

⚠️ Nu așezați aparatele de încălzire electrice în apropierea materialelor combustibile!

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!