La zi

Kovesi, motivul pentru care USL s-ar putea sparge

Şeful Senatului, Crin Antonescu, nu a primit foarte bine propunerea premierului, recte interimarul de la Justiţie, de a o numi pe Laurea Codruţa Kovesi la şefia DNA.

Acesta a menţionat din start că nu poate fi de acord cu acest pact Ponta-Băsescu, care nu este deloc în interesul României, iar pentru prima dată de la înfiinţarea USL, se desparte fundamental de liderul PSD. Cu toate acestea, Antonescu a declarat că îl va susţine în continuare pe Victor Ponta ca premier iar USL merge mai departe.

Cât de departe va mai merge USL şi cam în ce direcţie exact, e greu de previzionat. Cert e că, dincolo de minima diplomaţie marca Crin Antonescu, acesta a adăugat: ”Noi ne-am precizat punctul de vedere. Nu suntem de acord, nu avem cum să fim de acord, cu propunerea lui Kovesi, conducător timp de 6 ani a Parchetului General în ceea ce am numit regimul Băsescu. Această decizie luată de premier este prima pe care domnia sa a luat-o, de la înfiinţarea USL, fără a ne consulta. Mi-a fost transmisă doar, am luat cunoştinţă de ea, dar este o decizie care ne desparte fundamental. Asta nu înseamnă însă desfiinţarea Alianţei (n.r. USL).”

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!