Politic

La 136 de ani de la înfiinţarea formaţiunii liberale, femeile scriu istorie în PNL

Femeile scriu istorie în PNL este denumirea simpozionului care a avut loc  pe 24 mai, la Ateneul „Nicolae Bălănescu”. Acţiunea a aparţinut Organizaţiei Femeilor Liberale din judeţul Giurgiu. Prin acest eveniment a fost marcată împlinirea a 136 de ani de la înfiinţarea Partidului Naţional Liberal. Muzeograful Traian Popa, director al Muzeului Judeţean „Teohari Antonescu”, a fost, cu această ocazie, autorul unei expuneri în care a menţionat momente de referinţă în istoria liberalilor, precum şi rolul femeilor în evoluţia liberalismului din România. „Istoria modernă a României este strâns legată de istoria Partidului Naţional Liberal. De fapt, modernizarea României coincide cu istoria PNL, partid care şi-a pus amprenta pe cele mai importante etape şi momente din istoria românilor”, a arătat Traian Popa.

Alături de femeile liberale, la eveniment au fost prezenţi membri din conducerea Organizaţiei Judeţene a PNL, între care primarul Lucian Iliescu, preşedintele PNL Giurgiu, preşedintele Consiliului Judeţean – Dumitru Beianu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean – Dumitru Gavrilă. De asemenea, a participat şi deputatul Lucian Varga, preşedinta Organizaţiei Femeilor Liberale din România.

În partea a doua a acţiunii a fost vernisată expoziţia de caricatură politică „Epoca de a(u)er”, aparţinând cunoscutului publicist Octavian Andronic. Acesta nu a putut fi prezent, deoarece în perioada respectivă era plecat din ţară, astfel încât a fost reprezentat de unul dintre prietenii săi buni, Dinu Rizescu, acesta fiind şi Cetăţean de Onoare al municipiului Giurgiu şi un vechi apropiat al autorităţilor şi instituţiilor culturale giurgiuvene.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!