Actualitate

Liberalii giurgiuveni au omagiat fondatorul PNL

Primăria municipiului Giurgiu în colaborare cu Muzeul Judeţean “Teohari Antonescu” au organizat sâmbătă, 4 iunie, acţiunea “190 de ani de la naşterea lui I.C. Brătianu”, eveniment găzduit de sala Ateneului Nicolae Bălănescu. În semn de omagiu şi preţuire pentru ilustrul înaintaş liberal, Muzeul judeţean a organizat o expoziţie cu lucrări cuprinzând documente şi imagini din viaţa şi activitatea lui  I.C. Brătianu, cărţi cu valoare bibliofilă, ziare etc, iar profesorul Traian Popa a lansat cartea “Liberalismul. De la antici la moderni”.

După ce a mărturisit că vreme de 5 ani s-a documentat şi a lucrat la realizarea acestei cărţi, Traian Popa a ţinut să mulţumească mai întâi municipalităţii, îndeosebi domnului primar Lucian Iliescu, pentru sprijinul financiar acordat  dar şi tuturor acelora care i-au  pus la dispoziţie materialul pentru informare şi documentare.

În continuare, autorul a prezentat  activitatea lui I.C. Brătianu, omul care şi-a pus amprenta puternic asupra destinelor ţării punctând atât implicarea sa profesională dar mai ales politică.

Alături de alţi membri marcanţi ai PNL local, de la evenimentul dedicat marelui liberal I.C. Brătianu nu a lipsit preşedintele organizaţiei judeţene a PNL Giurgiu, domnul Lucian Iliescu, care prin cuvântul său a evocat personalitatea marelui politician.

“Fondator al liberalismului, I.C. Brătianu este şi unul dintre principalii ctitori ai României moderne. PNL s-a născut ca o formaţiune spontană şi teoretică, el nefiind o concepţie a vreunor savanţi doctrinari. A răsărit ca expresie a unor nevoi majore şi reale ale statului neamului nostru. Nevoia de a asigura românilor existenţa naţională a fost factorul determinant de la care partidul şi-a luat numele de naţional-liberal. În ceea ce mă priveşte, mărturisesc că sunt onorat să împărtăşesc şi să promovez doctrina acestui partid, considerând că mă regăsesc întrutotul în spiritul liberal”, a declarat Lucian Iliescu, preşedintele PNL Giurgiu.

Într-o simţire cu liberalii din toată ţara, preşedintele PNL central, domnul Crin Antonescu a trimis un mesaj de respect şi preţuire faţă de primul preşedinte al Partidului Naţional Liberal, pe care-l redăm integral în rândurile ce urmează.

 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!