Cultură

Liberalul Varujan Vosganian, prezent la Giurgiu cu ocazia lansării unui volum de poezii

photo_3Primit cu bucurie atât de liberalii giurgiuveni, cât şi de invitaţii lor, ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a fost, fără îndoială vedeta serii de ieri, miercuri, 24 iulie, când la Giurgiu a avut loc lansarea volumului de poezie „Născut în 58”.

Cartea este o amplă antologie de poezie în care semnează Adrian Alui Gheorghe, Vasile Gârneţ, Bogdan Ghiu, Liviu Georgescu, Ioan Es. Pop, Lucian Vasilescu, Nicolae Tzone, Radu Voinescu şi Varujan Vosganian. Toţi autorii sunt născuţi în 1958, an despre care scriitorul Nicolae Ţone a spus că a fost unul norocos pentru poezia românească. Tot Tzone a vorbit şi despre cartea în sine.

Spunând despre Varujan Vosganian că este şi un foarte bun pianist, scriitorul giurgiuvean şi director al Bibliotecii Judeţene, Dan Mucenic, s-a referit la calităţile de scriitor ale ministrului economiei şi prin prisma muzicii.

Bineînţeles că a luat ulterior cuvântul chiar Vosganian, cel care a vorbit publicului despre generaţia 58

În plus, Varujan Vosganian a făcut şi o paralelă interesantă între a fi un poet şi a fi un ministru.

După ce a recitat trei dintre poeziile sale cuprinse în volumul „Născut în 58”, ministrul Vosganian a stat de vorbă cu cei din sală, iar ulterior a acordat autografe celor care au mers la el cu antologia lansată ieri seară.

Totodată, Ateneul a găzduit miercuri seară şi o expoziţie intitulată „Gherasim Luca şi Grupul Suprarealist Român”, realizată de Institutul pentru Cercetarea Avangardei Româneşti şi Europene şi Editura Vinea din Capitală.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!