Politic

Marin Anton – „buna variantă rea”?

Toate-s vechi şi nouă toate, la PNL Giurgiu. Conferinţa de presă  a organizaţiei judeţene a formaţiunii politice s-a axat, evident, pe reluarea subiectului scandalului din interiorul filialei. Deşi au fost prezentate din nou, în cea mai mare parte, aspectele relatate şi în conferinţele precedente, un nume nou a fost aruncat în teren, cu grija, de către Lucian Iliescu.

Fără îndoială, 90% din ceea ce s-a spus, de către Lucian Iliescu, în conferinţa de presă a PNL Giurgiu de vineri, 24 mai, a fost la fel ca şi în precedenta. A fost reluată povestea situaţiei actuale a organizaţiei judeţene, prezentate aceleaşi personaje ca ţapi ispăşitori, reluată ideea pedepsirii celor care au adus dezbinarea în filiala liberală giurgiuveană şi tot aşa. Una dintre noutăţi, însă, a reprezentat-o aducerea în discuţie a numelui lui Marin Anton. În contextul precizării de către Lucian Iliescu a faptului că, în opinia sa, Vasile Mustăţea nu ar putea conduce PNL Giurgiu pentru că nu deţine „arta conducerii”.

Într-un alt context, Lucian Iliescu a vorbit despre Vasile Mustăţea ca despre un om pe care domnia sa, cităm, l-a luat de pe stradă după ce a fost dat afară din Partidul Democrat. Mustăţea, în opinia lui Iliescu, nu ar fi dovedit astfel că ar fi liberal.

Însă, acest Marin Anton, de unde a venit, ultima oară în PNL? Probabil că nimeni nu a uitat că… din PDL. Sigur, şi-a amintit şi Lucian Iliescu, cel care a încercat să îi justifice alăturarea anterioară de democraţi, menţionând apropierea lui Anton de Stolojan. Dacă liberalismul este un criteriu, cu ce e mai liberal Anton decât Mustăţea, sau decât oricare altul?

Domniile lor ştiu cel mai bine cum stau cu susţinerea doctrinei şi promovarea ideilor liberale.

Rămâne interesant, totuşi, că numele lui Anton a fost aruncat într-o luptă ce se menţine la apogeu, iată într-o zi în care liberalii sărbătoresc 138 de ani de la înfiinţarea partidului în România. Şi mai rămâne un aspect de luat în calcul: pentru că s-a plâns că a avut încredere în toţi colegii săi care acum îl vor jos din funcţie, cum poate fi sigur Lucian Iliescu de faptul că n-o să i se întâmple acelaşi lucru şi cu Anton?

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!