La zi Social

Măsuri, în judeţul Giurgiu, aflat sub cod portocaliu de inundaţii

04a_inundatiiAşa cum preconiza, miercuri, şeful Serviciului de Gospodărire a Apelor(SGA) Giurgiu, Dragoş Stoica, cotele râului Neajlov au continuat să crească, debitul fiind, în prezent, de 154 metri cubi pe secundă, cu 4 centimetri peste cota de atenţie. Au şi apărut primele efecte, fiind inundate mai multe curţi şi terenuri agricole.

Potrivit unui comunicat de presă al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă(CJSU) Giurgiu, DJ 601 Crevedia Mare – Roata de Jos este deversat pe o lungime de 300 m cu o lama de apă de 10-15 cm. Însă, drumul este circulabil, iar zona este supravegheată de Poliția Rutieră.
În comuna Vânătorii Mici au fost inundate 52 de curţi sau grădini, fără a fi afectate sau în pericol casele sau anexele, 30 de hectare de păşune şi 45 de hectare de teren arabil extravilan.
Măsuri preventive luate de CJSU împreună cu CLSU:
– în data de 30.07.2014, a fost supraînălțat digul Sf. Gheorghe (2000 saci, 60 kg folie, sârmă, 15 tone nisip)
s-a executat un dig din saci cu nisip și folie de polietilenă pentru protecția unei case din satul Sf. Gheorghe, comuna Crevedia Mare
CLSU Vânătorii Mici a acționat cu 4 localnici și un buldoexcavator pentru mărirea capacității de scurgere a râului Neajlov și limitarea extinderii zonelor posibil a fi inundate.
Au participat forte și mijloace de la SGA, ISU, CLSU, IJJ, IPJ.
LA ACEASTĂ ORĂ: Se acționează, în continuare, pentru supraînălțarea digurilor din satele Sf. Gheorghe și Găiseanca (comuna Crevedia Mare) cu 3.000 saci de nisip, 120 kg folie polietilenă, sârmă, 15 tone nisip.
Forte participante: 56 persoane (SGA, ISU, CLSU)
Mijloace participante: 11 utilaje/ autospeciale.
Activitatea este coordonată de la fața locului de prefectul judetului, Nina Carmen Crişu, şi directorul SGA Giurgiu, Dragoş Stoica și condusă de prim adjunctul inspectorului șef, colonel Stancu Marius.
În toate localitățile riverine râurilor Sabar și Neajlov și afluenților acestora este monitorizată din teren situația operative de către reprezentanti ai Prefecturii Giurgiu, ISU Giurgiu, IJJ Giurgiu, SGA Giurgiu, impreuna cu personalul IPJ și  CLSU din localitatile respective.
Deasemenea, se mențin toate celelalte măsuri dispuse de prefectul județului, până când nu va mai exista nici un pericol pentru cetățeni sau bunurile acestora.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!