Cultură

Memorabil regal folcloric la ediţia a XXVII-a a Festivalului “Pe marginea Dunării”

Un adevărat regal folcloric, susţinut mai bine de patru ore de talentaţi artişti din mai multe zone ale ţării, a avut loc sâmbătă seară la Ateneul “Nicoale Bălănescu”. Frumosul edificiu a găzduit ediţia cu numărul XXVII a Festivalului „Pe marginea Dunării”, despre care putem spune că a fost încununată cu succes. Tradiţionalul eveniment a reunit 32 de concurenţi din mai multe judeţe ale ţării care au interpretat în faţa publicului şi a juriului câte o doină şi o melodie, cu acompaniamentul Ansamblului Doina Dunării.
După seara de concurs propriu-zis, a doua zi, sâmbătă, a avut loc gala laureaţilor. Juriul compus din specialişti şi prezidat de profesorul univ. Aurel Mustăţea a acordat premiile întâi, doi şi trei, dar şi menţiunile, iar vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Gavrilă, a decis să sponsorizeze 3 premii speciale. Marele trofeu a revenit lui Daniel Cătălin Turică din Teleorman. Toţi premianţii au obţinut diplome şi sume de bani, iar câştigătorului marelui premiu i-a fost înmânat un frumos trofeu sponsorizat de Asociaţia Culturală Preduşel.
În ambele zile de festival, publicul a avut parte şi de recitalurile unor obişnuiţi ai scenei, Andreea Haisan, Nicuşor Iordan, Gabriel Dumitru, Georgel Nucă şi Ion Drăgan. Organizatorii, Consiliul Judeţean prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Primăria municipiului Giurgiu, prin Centrul Cultural Ion Vinea, au punctat astfel încă o ediţie de succes a acestui festival de tradiţie, caracterizat printr-o calitate ridicată a vocilor prezente în concurs.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!