Social

Mezelurile, printre cele mai nocive alimente

Inutil s-o spunem, în reclame sunt recomandate drept perfect sănătoase, surse de proteine cât se poate de pertinente. În realitate însă, mezelurile sunt, de departe, printre cele mai nocive alimente. De ce le cumpără românii? Pentru că sunt ieftine şi produc saţietate.

Un angajat al unei fabrici de mezeluri, după ce a constatat cum sunt produse acestea, a renunţat să le mai cumpere. Acesta, sub protecţia anonimatului, a declarat că, înainte vreme, obişnuia să cumpere copiilor mezeluri. După ce a văzut însă ce intră în crenvurşti, în parizer, în şuncă, s-a îngrozit. Piele, grăsimi, zgârciuri, oase şi în general toate resturile sunt aruncate în nişte maşini de tocat imense. Pasta rezultată este amestecată cu apă, foarte multă sare şi tot felul de prafuri. Carnea propriu zisă se află într-o proporţie foarte redusă.

De altfel, principala problemă a mezelurilor de pe piaţa românească este chiar cantitatea insuficientă a materiei prime – carnea, sau calitatea proastă a acesteia.

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!