Actualitate

Misiunile pompierilor în ultimele ore

Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
⦁ stingerea unui incendiu izbuncit la coșul de fum al unei case din localitatea Oncești
Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 09:35. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars aproximativ 2 mp din acoperiș și astereală. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coșul de fum deteriorat sau necurățat corespunzător.
⦁ stingerea unui incendiu izbuncit la coșul de fum al unei case din localitatea Zorile
Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 12:55. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 3 mp de astereală. Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coșul de fum deteriorat sau necurățat corespunzător.
⦁ stingerea a trei incendii de vegetație uscată, în municipiul Giurgiu și în localitățile Roata Mică și Buturugeni
Primul incendiu a avut loc ieri, în jurul orei 13:40, pe strada Dâmboviței. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și o cisternă. Au ars aproximativ 8.000 mp de vegetație uscată.
Cel de-al doilea incendiu a avut loc ieri, în jurul orei 17:25, în localitatea Roata Mică. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Roata de Jos, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată.
Al treilea incendiu a avut loc ieri, în jurul orei 19:25, în localitatea Buturugeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Mihăilești, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars aproximativ 2 ha de vegetație uscată.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
⦁ stingerea unui incendiu izbuncit la acoperișul unei case din localitatea Hodivoaia
Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 21:00. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD.
Pompierii au constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperișului și au acționat rapid, astfel încât flăcările să nu se extindă. Au ars aproximativ 100 mp din astereală și tavanul unei camere.
Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coșul de fum deteriorat sau necurățat corespunzător.
⦁ stingerea unui incendiu izbuncit la podul unei case din localitatea Comana
Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 22:15. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Colibași, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Aceștia au constatat că podul casei era inundat cu fum.
Au ars aproximativ 2 ml dintr-o grindă aflată în pod, cel mai probabil din cauza coșului de fum deteriorat sau necurățat corespunzător.
⦁ stingerea unui incendiu izbuncit la coșul de fum al unei case din localitatea Frătești
Incendiul a avut loc ieri, în jurul orei 23:10. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars funinginea din interiorul coșului de fum.
Cel mai probabil incendiul a fost provocat de coșul de fum deteriorat sau necurățat corespunzător.
⦁ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 8 situații
Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!