Actualitate Comunicate La zi

Misiunile pompierilor în ultimele ore

Pompierii giurgiuveni au fost prezenți la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.
În ultimele ore, misiunile acestora au vizat, în principal:
⦁ stingerea a două incendii de vegetație uscată, în localitățile Băneasa și Mihăilești
La Băneasa, incendiul a fost sesizat în jurul orei 12:30. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. A ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2.000 mp.
La Mihăilești au acționat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție din localitate, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Au ars vegetație uscată, lăstăriș și gunoi menajer, pe o suprafață de aproximativ 200 mp.
Cauza probabilă de producere a incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
⦁ stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case din localitatea Stănești
Incendiul a avut loc ieri după-amiază. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Giurgiu, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, aceștia intervenind rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.
Au ars aproximativ 8 mp de astereală și s-au degradat pereții bucătăriei. Cel mai probabil incendiul fost provocat de sistemul de încălzire sau de gătit amplasat necorespunzător față de materiale combustibile.
⦁ acordarea asistenței medicale de către echipajele SMURD în 10 situații
Evenimentele înregistrate la nivel local vor fi atent monitorizate de Centrul Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Compartimentul Informare și Relații Publice

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!