Actualitate

,,7.000 de copaci pentru 7.000 de eroi”

Sambata, în județul Giurgiu, la Vedea, a avut loc una dintre cele mai impresionante inițiative civice: ,,7.000 de copaci pentru 7.000 de eroi”. Respectând normele în vigoare împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, această acțiune și-a propus plantarea unei păduri ce va aminti de eroii acestui județ, ,,Pădurea eroilor giurgiuveni”.

La apelul organizatorilor acestei acțiuni au răspuns zeci de voluntari, fii ai satului, copii si adulti, si nu numai. Am retinut prezenta Cercetasilor giurgiuveni, a unot voluntari ai Asociatiei Prietenii de langa Tine, dar si a unor persoane cunoscute – Adriana Putaru, fost prefect de Giurgiu, care a venit la Vedea ca voluntar insotita de fiu si de tatăl său; Bogdan Vasilescu – fiu al satului, liderul Sindicatului judetean “Solidaritatea Sanitara” Giurgiu.

Iar pe lângă voluntari s-au aflat și primarul comunei, Taga Marian, parlamentarii Partidului Național Liberal Giurgiu, deputatul Alexandru Andrei, senatorul Toma Petcu și președintele Consiliului Județean Giurgiu, Dumitru Beianu, alaturi de vicepresedintele Cristian Anculescu; cu toții au plantat copaci la Vedea, pe un teren care, până nu demult, devenise un loc plin de gunoaie.

În memoria fiecărui soldat căzut pe frontul de luptă în Primul sau în cel de-al Doilea Război Mondial, a fost plantat, astfel, pentru veșnică recunoștință, câte un salcâm.

Pădurea, ale cărei prime rădăcini au fost puse sambata, pe lângă semnificația puternică, purtată în suflet de toți, înseamnă și o adevărată bogăție în oxigen pentru următorii ani.

#7000deCopacipentru7000deEroi

#Vedea

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!