Politic

Nicolae Barbu nu va mai fi independent, se reîntoarce în PSD

barbu-psd-2A spus la începutul mandatului său că va rămâne independent şi că va reuşi să facă treabă în oraş chiar şi fără să fie afiliat unui partid. Iată că s-a răzgândit, iar după un an şi jumătate, primarul municipiului, Nicolae Barbu, se reîntoarce la Partidul Social-Democrat. Anunţul a fost făcut astăzi, într-o conferinţă de presă la care a luat parte şi vicepremierul Liviu Dragnea.
Un zvon apărut pe site-urile de ştiri s-a transformat vineri, 11 octombrie, în realitate.  Nicolae Barbu se întoarce în partidul din care a plecat şi redevine social-democrat, după un an şi jumătate în care a susţinut că va rămâne independent.
La conferinţa de presă în care a fost făcut anunţul a venit şi Liviu Dragnea, preşedinte executiv la nivel naţional al PSD, cel care a declarat că Barbu şi-a exprimat dorinţa de a se reîntoarce în PSD.
Bineînţeles că nu este uşor să justifici în faţa oamenilor o asemenea decizie, însă Nicolae Barbu a încercat. El a declarat că are un program ambiţios pentru dezvoltarea municipiului şi că, pentru a putea fi realizat, este nevoie de un aliat puternic. Probabil anticipând o eventuală întrebare a jurnaliştilor privind sprijinul politic dat în funcţie de culoarea edililor, Barbu a declarat:
Aşadar, PSD este un partid echidistant, dar este mai bine să fii de partea lui decât să rămâi independent? Oricum, după o perioadă în care, în mai multe conferinţe de presă, şeful PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, l-a criticat pe Barbu pe diverse domenii, vineri, 10 octombrie, s-a dovedit a fi de fapt alegerea perfectă pentru partid. De altfel, Nicolae Barbu a preluat interimar şi şefia organizaţiei municipale a PSD.
Cel care se pare că va avea de pierdut la alegerile din 2016, este deputatul Nicolae Florian, cel care avea şanse mari să fie nominalizat drept candidat al PSD pentru Primăria municipiului. Jurnaliştii au deschis şi acest subiect, iar potrivit declaraţiilor lui Barbu, istoria se va repeta:
Lucrul făcut e bun făcut, dar ce cred giurgiuvenii despre această reîntoarcere a primarului independent la PSD?

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!