Politic

Nimeni nu vrea să-şi asume dispariţia USL

sigla-usl1Este evident, nu numai pentru analiştii zilei, că deşi nu au recunoscut public niciodată, liderii PSD au făcut tot ce au putut pentru a scăpa de liberali. Şi cum nu vrea să-şi asume eşecul USL, cel mai mare partid al ţării vrea acum să pună totul în cârca PNL-ului. Nimic ieşit din comun până aici, jocul politic nu are reguli.
Nici unul dintre partide nu a avut, aşadar, de câştigat de pe urma ruperii coaliţiei; iar acum, firesc, se încearcă limitarea pierderilor.
Aşa se face că vicepremierul Liviu Dragnea a apărut în faţa presei vineri, 28 februarie, arborând o atitudine împăciuitoare.
Dincolo de declaraţiile premierului care spunea că-i aşteaptă pe liberali înapoi la guvernare, Dragnea a plusat, susţinând că PSD-ul l-ar susţine la prezidenţiale pe Crin Antonescu dacă PNL s-ar întoarce în alianţă ”…ceea ce am şi hotărât în congresele noastre. Nu putem să ne jucăm cu aceste candidaturi. S-au adoptat hotărâri referitoare la nume. Am discutat să susţinem candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale. Acum, dacă Crin nu va reveni lângă noi, PSD va trebui să-şi desemneze un candidat propriu.”
Vicepremierul a mai declarat că marţi, 4 martie, nădăjduieşte ca noul guvern să fie votat cu peste 60% în Parlament.    

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!