Actualitate

Noi dotări în domeniul situaţiilor de urgenţă

Un autoturism pentru transportul persoanelor aflate în situaţii de urgenţă, două snowmobile, dar şi amenajarea unui loc special, pe Dunăre, pentru intervenţii cu şalupa şi salvamari în cazul unor incidente pe apă. Conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu doreşte continuarea investiţiilor în domeniu.

După săptămâni întregi de luptă cu zăpada şi viscolul, a venit momentul bilanţului la Consiliul Judeţean din acest punct de vedere. Preşedintele Dumitru Beianu, într-o conferinţă de presă susţinută joi, 16 februarie, a felicitat, pentru colaborarea exemplară, toate instituţiile implicate, de la ISU, Ambulanţă, Jandarmerie, Poliţie şi până la primăriile giurgiuvene.

Legat de cazurile de urgenţă, în care vieţile unor oameni au fost puse în pericol, întrucât din cauza zăpezii, medicii nu puteau ajunge la ei, Dumitru Beianu a anunţat că instituţia pe care o conduce, prin intermediul unor proiecte, vrea să achiziţioneze noi autovehicule speciale pentru intervenţii în asemenea situaţii.

„Gândim deja un nivel de dotare care să ne scutească de emoţii începând de iarna viitoare. Pe lângă autovehiculul special pentru transport persoane şi alimente şi echipament medical, vrem să mai achiziţionăm două snowmobile şi probabil, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, vom gândi o altă manieră de a-i sprijini cu dotările respective în activitatea dumnealor”, a spus Beianu.

Totodată, preşedintele Consiliului Judeţean a anunţat, săptămâna trecută, că vor fi asigurate dotări şi în ceea ce priveşte intervenţiile de urgenţă pe Dunăre. Este vorba despre cumpărarea unei şalupe şi a unor costume de scafandru.

„Vrem să amenajăm un punct al ISU Giurgiu, sau al unui partner care se doreşte implicat, pe malul Dunării. Acolo vom fixa, ca spaţiu de staţionare, şalupa, şi vrem să postăm câte o barcă, plus, evident, şi un salvamar, astfel încât, în toate zonele în care giurgiuvenii obişnuiesc să se scalde, în timpul verii, să avem pe cineva să vegheze pentru a nu mai avea incidente.”, a mai spus Beianu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!