La zi

Harta rutieră digitală Giurgiu-Ruse, consultată şi prin intermediul infochioşcului din Vamă

Proiectul GIS al Consiliului Judeţean Giurgiu, destinat managementului gestiunii drumurilor în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse, a ajuns la final. Într-o conferinţă de presă susţinută luni, 27 februarie, coordonatorii proiectului au anunţat câteva dintre cele mai importante rezultate obţinute în cadrul acestui proiect.

Prima hartă digitală rutieră a judeţului Giurgiu şi a districtului Ruse este principalul rezultat al unuia dintre cele mai importante proiecte româno-bulgare, derulate de Consiliul Judeţean Giurgiu, în parteneriat cu mai multe instituţii din Ruse.

Astfel, în cadrul conferinţei de la începutul săptămânii, a fost făcut anunţul că a devenit funcţional infochioşcul din Vama Giurgiu, prin intermediul căruia şoferii, accesând harta digitală, pot afla toate informaţiile despre drumurile din cele două regiuni.

„Harta digitală poate fi consultată, în momentul de faţă, şi prin intermediul site-ului Consiliului Judeţean, se va afla şi pe site-urile Universităţii din Ruse şi al Prefecturii districtului vecin. Pe cele două infochioşcuri va fi aplicaţia de portal, iar în cele trei instituţii va funcţiona şi aplicaţia prin care vom introduce noi datele necesare”, a spus Udroiu. Coordonatorul proiectului GIS a precizat că în următoarele zile va fi montat şi infochioşcul în Vama Ruse, dar şi că va continua colaborarea cu mai multe instituţii în vederea completării informaţiilor cuprinse în harta digitală.

La întâlnirea de luni, 27 februarie, a participat şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Tudorel Ţone, care a vorbit despre importanţa colaborării româno-bulgare, în mai multe domenii.

„Vrem să continuăm ceea ce am început, sau ceea ce am realizat în cei patru ani de mandat. Fără a ne lăuda, putem să spunem că am realizat lucruri foarte bune împreună. Pe de altă parte, dacă ar fi să ne raportăm la nivel de ţară, mă refer la România, Consiliul Judeţean Giurgiu se află pe primele locuri privind atragerea fondurilor europene”, a spus Tudorel Ţone.

„GIS – Managementul gestiunii drumurilor în regiunea transfrontalieră Giurgiu-Ruse, o strategie de succes” este un proiect derulat de Consiliul Judeţean, în parteneriat cu Prefectura şi Universitatea Anghel Kâncev din Ruse, având o valoare de peste 1,4 milioane de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!