Actualitate

“O săptămână plină pentru APA SERVICE”- Nu apa înfundă canalizarea, ci resturile aruncare de cetăţeni, ca la tomberon!

După o săptămână cu ploi torenţiale zilnice, se anunţă un week-end la fel de ploios, care cu siguranţă va pune iarăşi presiune pe sistemul de evacuare al apelor pluviale din municipiu. Apa Service SA a pregătit încă din week-end-ul trecut “terenul”, săptămâna care se anunţa a fi una capricioasă fiind întâmpinată cu un sistem de pompare pregătit să lucreze la întreaga capacitate, cu bazine de colectare a apelor pluviale curăţate şi cu întreaga cantitate de apă evacuată. Lucrătorii societăţii au desfundat, spălat şi vidanjat gurile de scurgere şi au încărcat şi transportat deşeurile menajere ajunse în sistemul de canalizare.
Un sistem care a devenit subdimensionat după schimbările de climat din ultimele două decenii, îndeosebi în faţa unor ploi torenţiale fără precedent în ultimele decenii.
Conducerea societăţii informează că situaţia este ferm ţinută sub control, cu regretul că unele dintre obiceiurile nefaste ale unor cetăţeni îngreunează bunul mers al lucrurilor. Este vorba despre înfundarea sistemului de canalizare cu obiecte reziduale aruncate direct în căminele de canalizare, cum am constatat astăzi la curăţirea căminelor din incinta fostului abator, unde au fost găsite cauciucuri, scânduri, peturi, saci sau pungi. Acestora li se adaugă alte “trofee” care ţin de multă vreme “fruntea” topului: animale moarte, saci cu varză murată, alte soiuri de murături, cărămizi, diferite reziduuri din construcţii, haine, plăpumi, tone de şerveţele umede nedizolvabile, grăsimi care produc dopuri şi multe altele.
Spre finalul comunicatului nostru anunţăm că pompa de foraj de la Valea Bujorului a fost înlocuită în timp record şi staţia de pompare a fost pornită imediat ce apa a ajuns la nivelul optim în bazinul de stocare.
Conducerea societăţii face apel către giurgiuveni ca aceştia să transmită, în caz de nevoie, orice sesizare doar către Dispeceratul central al companiei, la numerele de telefon: 0731.551626, 0246.212227- interior 3, 0246.231054- interior 3, program permanent.

Apa Service SA Giurgiu

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!