Actualitate Anunțuri Economic Educație La zi Social

14 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE . La Mulți Ani, tuturor Donatorilor Voluntari!

14 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE a insemnat la Giurgiu debutul CAMPANIEI „ȘTII CĂ MÂINE DIMINEAȚĂ, POȚI SĂ SALVEZI O VIAȚĂ ” o acțiune comuna a Centrului de Transfuzie Sanguină Giurgiu împreună cu partenerii săi:

♡Episcopia Giurgiului

♡Crucea Roșie Giurgiu

♡Primăria Municipiului Giurgiu

♡Consiliul Județean Giurgiu,

♡Prefectura Județului Giurgiu,

♡Poliția de Frontieră Giurgiu,

♡Jandarmeria Giurgiu,

♡Zona Liberă Giurgiu,

♡F.C. Astra Giurgiu,

♡Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” Giurgiu,

♡Federația Polițistilor de Penitenciare Giurgiu

Astfel de acțiuni se fac cu scopul de a crește nivelul de conștientizare a importanței donării voluntare și neremunerate de sânge. In plus, este importantă motivarea tinerilor și nu numai, de a participa la donarea benevolă pentru cultivarea spiritului voluntar.

Felicitari depotriva organizatorilor, dar mai ales eroilor zilei- donatorii.

Donezi!  Deci, Iubești!

14 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE, este ziua in care se impune a aduce multumiri persoanelor care au donat sange o data in viata sau de mai multe ori, voluntar, fara a sti pe cine ajuta. Este ziua in care aducem multumiri si familiilor pacientilor aflati in situatia de a primi sange obligatoriu pentru a supravietui, care au inteles nevoia de sange a celor aflati in suferinta si care au convins si mobilizat pe cei din jurul lor a dona sange. Este ziua in care transmitem multumiri si cadrelor medicale (medici, asistenti medicali) care ne ajuta in actiunea de promovare a donarii de sange. De asemenea, multumim si celor care au incercat sa doneze sange, dar nu au fost acceptati ca donatori din diverse motive de sanatate despre care nu aflasera pana atunci.

Aceste multumiri sunt insotite si de rugamintea ca fiecare dintre noi sa incercam, macar o data pe an, sa donam sange pentru a ajuta pe cei aflati in suferinta, gandindu-ne la faptul ca viata este plina de necunoscute si oricine poate deveni un suferind a carui existenta pe aceasta lume depinde de o unitate de sange. Haideti sa devenim mai solidari in a ajuta pe semenii nostri, fara recompense si fara prejudecati.

Tinerilor care poate au ajuns sa doneze sange din curiozitate sau poate dintr-o joaca, le multumim si credem ca aceste gesturi de inceput pot sa devina obiceiuri pentru ca un prieten, un membru al familei, o ruda sau un copil de oriunde pot fi salvati cu cei 450 ml de sange pe care ii doneaza fiecare.

Haideti sa devenim solidari in gesturi frumoase- pentru ca o picatura de sange poate deveni miracol pentru cel care sunt in suferinta. Multumiri donatorilor de sange de azi si celor de maine!

INFO PRESS

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” Giurgiu14 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE a insemnat la Giurgiu debutul… – www.giurgiuonline.com 19 iunie 2021 at 15:32

[…] Sindicatul Județean „Solidaritatea Sanitară” Giurgiu14 IUNIE – ZIUA MONDIALĂ A DONATORULUI DE SÂNGE a insemnat la Giurgiu debutul CAMPANIEI “ȘTII… […]

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!