Sport

Opt goluri şi o absenţă de marcă la meciul de old-boys dintre Dunărea şi Dinamo Giurgiu

Seful Politiei Giurgiu se pricepe si la fotbal - foto Daniel GrecuFostele glorii ale Dunării Giurgiu şi angajaţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au disputat miercuri un meci de old-boys pe stadionul „Marin Anastasovici”. Anunţat titular în echipa poliţiştilor, Ioan Niculae a lipsit de la eveniment.

Giurgiu nu are echipă valoroasă doar în Liga I ci şi la old-boys. Au demonstrat-o miercuri foştii jucători ai Dunării Giurgiu de la finele anilor ’80 şi începutul anilor ’90 au întâlnit pe stadionul „Marin Anastasovici”, în nocturnă, o echipă formată din angajaţi ai structurilor MAI.
Kilogramele în plus şi vârsta înaintată nu i-a împiedicat pe jucătorii celor două formaţii să facă spectacol în teren cât şi pe margine.
Dunărea Giurgiu i-a avut în teren, printre alţii, pe Sandu Pantazi, Cornel Ursu, Adonis Puiu, Marinel Vasile sau Mihai Gâscă în timp ce la Dinamo Giurgiu (numele sub care echipa „oamenilor legii” evoluează în campionatul MAI) au jucat şeful IPJ Giurgiu, Vasile Tache, adjunctul Cătălin Georgescu sau Marian Popescu.
Şeful IPJ şi-a criticat subalternii
Deloc speriaţi de faptul că ar putea fi amendaţi sau lăsaţi fără permisele de conducere, „veteranii” de la Dunărea au punctat de trei ori în primul sfert de oră spre disperarea lui Vasile Tache.
„Prima sancţiune o va primi portarul. A încasat două goluri parabile în opinia mea. Zile de arest nu mai este posibil să primească, dar se va alege cu ceva şi mai grav: trebuie să vină la muncă la 6.00, cu două ore mai devreme” a declarat şeful poliţiştilor giurgiuveni.
Dezamăgit probabil de jocul prestat în prima zi de colegii de echipă, acesta este hotărât ca la meciul următor să apeleze la… poliţiste.
„Antrenaţi” după meciurile din această lună cu cei de la Rulmentul Alexandria, fotbaliştii de la Dunărea n-au mai forţat până la pauză, astfel că scorul a rămas 3-0.
Mai buni în repriza secundă
Imediat după reluare, Adonis Puiu a reuşit al treilea gol al său şi se părea că „oamenii legii” vor ieşi destul de şifonaţi după acest meci.
Nu a fost deloc aşa pentru că poliţiştii au păstrat armele secrete pentru final: intrările lui Cătălin Georgescu şi Marian Popescu – şeful de la circulaţie – au dinamizat jocul celor care au dat uniforma pe echipament.
Cătălin Georgescu l-a lobat pe portarul celor de la Dunărea, iar după ce Mihai Gâscă a făcut 5-1 din penalti, poliţiştii au mai punctat de două ori.
Invitatul de onoare a lipsit
Chiar dacă celor de la Dunărea li s-a propus ca ultimul gol marcat să valoreze triplu pentru ca victoria să fie obţinută la loviturile de departajare, arbitrul a refuzat, iar „combatanţii” de pe teren au ajuns la concluzia că repriza a treia este mult mai importantă.
„La câte amenzi ne-au dat, acum s-a întors foaia” a declarat după meci Sandu Pantazi, unul dintre cei care au pus la cale această întâlnire. „Lăsând gluma deoparte, în aici toţi suntem egali. Nu există rang, nu există grad, suntem prieteni. Cel mai important e că slujim fotbalul” a mai spus fostul jucător al Dunării Giurgiu şi Rulmentului Alexandria.
De obicei nelipsit de la acţiuni de acest gen, Ioan Niculae, patronul Astrei Giurgiu, a absentat de la partida dintre Dunărea şi Dinamo. La meci a ajuns totuşi preşedintele Dinu Gheorghe care a privit meciul de pe margine alături de Ion Vasilache.
Bogdan Vladu
 
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!