Actualitate

Parcurgerea străzii Tineretului a devenit o adevărată aventură, de când nişte „Dorel” s-au apucat să sape în mijlocul şoselei…

gropiPentru firmele şi muncitorii care – cel puţin teoretic – ar trebui să repare străzile din Giurgiu a devenit deja o obişnuinţă să strice mai rău, în loc să repare… După ce semnalam un astfel de caz, săptămâna trecută, pe şoseaua Bucureşti, acum, şantierul s-a mutat pe Tineretului.

Imediat ce dai colţul de pe strada Oinac spre Tineretului, te întâmpină un peisaj apocaliptic. Nu pe marginea drumului, ci în şosea, unde gropile apărute pe cale naturală au fost transformate, „de mâna omului”, în cratere. Cum? Foarte simplu. Aşa cum au făcut mai săptămâna trecută pe şoseaua Bucureşti, munictorii au venit, au săpat, au frezat şi au plecat, iar acum carosabilul este aproape impracticabil. Şi, poate dacă am vorbi doar despre un sens de circulaţie, ar mai fi cum ar mai fi, dar aici gropile sunt săpate meticulos pe amble sensuri. E adevărat, pe unul sunt mai puţine, aşa că, nu de puţine ori, şoferii riscă şi circulă pe contrasens, pentru a evita, pe cât posibil, porţiunea cu cele mai multe gropi. Şi toate astea pentru că aşa lucrează „Dorel” de Giurgiu… Mai întâi distruge de tot, aşteaptă vreo săptămână-două – probabil să se rupă cât mai multe maşini – şi de-abia apoi se apucă şi de plombare. Şi dacă ar fi vorba de câţiva kilometri care ar trebui asfaltaţi, poate am mai înţelege, e nevoie de material mult, de forţă de muncă. Dar de ce trebuie să treacă săptămâni până când se astupă nişte gropi în care, probabil, se aruncă două-trei roabe de asfalt? Asta numai „specialiştii” de la aceste firme pot şti. Până ne vor dezvălui secretul lor, nu ne rămâne decât să strângem din dinţi când trecem prin zona cu pricina şi, eventual, să o recomandăm cu căldură celor ce se pregătesc de trasee enduro.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!