La zi

Pascal Bruckner, din nou la Bucureşti

Pe 4 aprilie, celebrul scriitor francez Pascal Bruckner ne va vizita Capitala pentru a treia oară în ultimii trei ani. Din 2011 încoace, de când şi-a relansat,  la Editura Trei, fabulosul roman Luni de fiere, Bruckner ne-a călcat ţara an de an.

Cel descris adesea drept ”Filosoful actualităţii” va fi prezent la Librăria Cărtureşti-Verona, unde îşi va lansa ultimul roman scris în ultimii şapte ani. Este vorba de ”Casa îngerilor”, Editura Trei ocupându-se şi de această realizare.

Nu ştim dacă vom avea de-a face cu o altă capodoperă a literaturii universale, gen Luni de fiere – roman ecranizat de Roman Polanski avându-i în prim plan pe Peter Coyote, Emmanuelle Seigner, Kristin Scott Thomas şi Hugh Grant) -, Hoţii de frumuseţe sau Copilul divin, dar orice text semnat  Bruckner este un eveniment în sine.

Giurgiuvenii care încă mai iubesc cartea şi se consideră lectori naturali şi disciplinaţi, contemporani unui secol ce tinde să devină proprietatea ignoranţilor, sunt invitaţi să se repeadă până în Capitală, joi, 4 aprilie. Locaţia? Librăria Cărtureşti-Verona. Motivul? Un roman satiric ce ne prezintă un Paris din care nu lipsesc oamenii fără adăpost, cocioabele de carton, mizeria şi suferinţa.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!