Actualitate

Prima oară în ultimele patru luni când euro se depreciază faţă de dolar

Euro a scăzut miercuri, 27 martie, sub nivelul de 1,28 dolari pe unitate pentru prima oară din noiembrie 2012 încoace.

Moneda unică s-a depreciat în raport cu 16 valute importante după o cerere  scăzută la vânzarea de obligaţiuni italiene, partidele politice din peninsulă nereuşind să ajungă la un acord pentru formarea guvernului după alegerile din februarie, anul curent. În aceeaşi ordine de idei, precedentul din Cipru înseamnă că prima de risc cerută de investitori în zona euro va continua să crească.

Una peste alta, euro este în scădere cu 0,8%, 1,2763 dolari pe unitate la Bursa din New York, după ce a atins 1,2762 dolari pe unitate, adică cel mai redus nivel atins în ultimele patru luni, respectiv din 21 noiembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

1 comentariu

Eugene 2 iunie 2015 at 16:18

Mihai D> a comentat: Si criza de auncti si criza de acum a aparut pentru ca niste mari sefi s-au lacomit si au lasat scadenta pentru mai tarziu. In prima criza au fost sefii marilor banci, care aveau nevoie de noi produse profitabile (acele active toxice), iar politicienii au inchis ochii. In criza curenta au fost sefii politici care s-au imprumutat peste masura si au cheltuit banii fie pe razboaie (America), fie pe crearea iluziei de bunastare (Europa). Morala povestii e ca marile banci si corporatii au devenit atat de puternice incat pot impune politicului lipsa reglementarilor, iar pe de alta parte sistemul produce politicieni fara valoare, care nu se pot mentine decat cu costuri ridicate (bani privati pentru campanii costisitoare in America) sa pe baza de masuri populiste (Europa). 0 0

Răspunde

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!