Actualitate Sport

Patronul Astrei Giurgiu, condamnat la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare

Ioan Niculae a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare / FOTO: informatiadegiurgiu.ro
Ioan Niculae a fost condamnat la 2 ani şi jumătate de închisoare / FOTO: informatiadegiurgiu.ro

Ioan Niculae, patronul echipei de fotbal Astra Giurgiu a fost condamnat joi, de Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare. Omul de afaceri este acuzat că a finanţat ilegal campania lui Mircea Geoană pentru alegerile prezidenţiale din 2009.

Probleme mari pentru cel mai bogat român. Boss-ul Interagro şi al echipei de fotbal Astra Giurgiu a fost condamnat joi de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare în doarul „Mită la PSD”.
Instanţa a mai decis ca lui Niculae să-i fie confiscată şi suma de 641.000 de lei.
În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Gheorghe Bunea Stancu (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila), Viorel Bărac (directorul Interagro) şi Gheorghe Teodorescu (acţionar Insomar).
A susţinut cu bani campania lui Mircea Geoană
Potrivit procurorilor, în 2009, Bunea Stancu a încălcat dispoziţiile legale ce privesc finanţarea partidelor politice pentru a obţine un milion de euro de la Ioan Niculae. Banii ar fi fost folosiţi în campania pentru alegerile prezidenţiale pentru susţinerea lui Mircea Geoană (pe atunci şeful PSD).
Interesant este faptul că în primă instanţă, Judecătoria Sectorului 1 a decis la 20 noiembrie 2013 achitarea lui Ioan Niculae şi a celorlalţi trei inculpaţi din dosar.
Decizia a fost contestată de DNA la Curtea de Apel Bucureşti care joi a dat decizia definitivă în acest dosar.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!