Actualitate Economic Social

Pe aici nu se circulă! Mii de giurgiuveni au rămas „pe jos” pentru că transportatorii nu au licenţele actualizate

microbuzeSituaţie incredibilă în judeţul nostru! Nicio societate care asigură transportul public în Giurgiu nu a primit licenţă de la Agenţia Teritorială a Autorităţii Rutiere Române(ARR), iar vechile licenţe au expirat pe 31 decembrie 2013.
Situaţia a fost scoasă la iveală de primarul din Valea Dragului, Marin Motolea, cel a cărui firmă, Mototolea Com Serv, a primit, de altfel, 10 trasee în judeţ.
Mototolea anunţă că de miercuri, 15 ianuarie, a tras pe dreapta toate cele 21 de microbuze care asigurau transportul a mii de oameni în judeţ.
El acuză ARR Giurgiu de „rea-intenţie” în ceea ce priveşte eliberarea licenţelor de transport şi susţine că intenţionează să facă chiar o plângere penală în acest caz.
Şeful ARR Giurgiu, Alexandru Peicea, spune, însă, că licenţele de transport nu pot fi eliberate deocamdată, pentru că au fost găsite neconcordanţe între rezultatele licitaţiei de atribuire a serviciilor şi două hotărâri ale Consiliului Judeţean Giurgiu, în acest caz.
Este vorba, deci, despre cazul dezbătut în plenul de la judeţ în ultimele trei şedinţe, când proiectul de hotărâre privind transportul public în judeţ a suferit modificări. Vă reamintim că, în şedinţa din 6 ianuarie, a fost votat un alt proiect ce viza înlocuirea de pe listă a două societăţi chiar cu Mototolea Com Serv.
Dacă şeful ARR Giurgiu susţine că a trimis cazul spre rezolvare la Direcţia Juridică a ARR Bucureşti, pentru că neconcordanţele nu ar permite eliberarea de licenţe, Marin Mototolea susţine că hotărârile de Consiliu Judeţean ar fi trebuit să fie suficiente pentru acest lucru.
Alexandru Peicea mai spune că situaţia ar putea fi rezolvată în maximum 48 de ore şi a specificat că niciunul dintre transportatorii din judeţ, pe acest palier, nu a primit licenţa.
În 2 zile, însă, mii de giurgiuveni vor trebui să caute alternative pentru a se putea deplasa în judeţ, cel puţin în zonele deservite de microbuzele societăţii Mototolea Com Serv.
Vom reveni cu amănunte în acest caz.
Cătălina Sfetcu
Sursa foto: www.adevărul.ro
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!