Actualitate

Pensionarii giurgiuveni au fost prezenţi la un protest de amploare în Capitală

Mai mulţi pensionari giurgiuveni s-au îmbarcat marţi dimineaţă, 22 noiembrie, într-un autocar şi au plecat în Capitală la un miting de protest organizat de Federaţia Naţională a Sindicatului Pensionarilor. Preşedintele Sindicatului Pensionarilor Giurgiu, Marcel Vulcan, ne-a declarat că situaţia vârstnicilor este din ce în ce mai grea, de la o zi la alta, mai ales acum, în prag de iarnă.

Sătui să nu fie luaţi în seamă de partidul de guvernământ decât în campaniile electorale, pensionarii din România au ieşit în stradă în cadrul unui miting în faţa Palatului Victoria. La această acţiune au participat şi 50 de pensionari giugiuveni, alături de alţi vârstnici din alte 21 de organizaţii din ţară, care, din păcate, s-au întors dezamăgiţi de atitudinea “mai marilor” din palat. După mai bine de două ore de scandare, în jurul prânzului, la multiple insistenţe, o delegaţie a pensionarilor a fost primită de Doina Pârcălab, preşedintele CNPAS, care nu a putut decât să primească demersul scris al pensionarilor, adresat primului ministru al României, Emil Boc. În plus s-a promis FNSP că până la sfârşitul anului se va încerca stablirea unei întâlniri directe cu premierul Boc.

Protestul de marţi al celor peste 2000 de pensonari vine în urma altor acţiuni iniţiate de sindicatele de pensionari, printre care şi trimiterea unei scrisori deschise premierului, preşedintelui ţării şi partidelor de guvernământ.

De amintit, pe 7 noiembrie, a.c., 58 de sindicate din România au trimis o astfel de scrisoare prin care au atras atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pensionarii. “În numele pensionarilor din judeţul Giurgiu, judeţ în care pensia medie este cea mai mică din ţară, membrii organizaţiei noastre sunt îngrijoraţi şi neliniştiţi de perspectivele îngheţării, în anul 2012, pentru al treilea an consecutiv, a cuantumului pensiilor la nivelul avut în octombrie 2009, scăderii în continuare a puterii de cumpărare şi ca urmare a creşterii costurilor la utilităţi pe timp de iarnă, precum şi a preţurilor la medicamente, la servicii medicale şi la alimente (…) Vă adresăm rugămintea, domnule preşdinte, să folosiţi prerogativele înaltei dumneavoastre funcţii şi să cereţi Guvernului să ia măsuri pentru încetarea inducerii în conştiinţa publică prin declaraţii ale unor demnitari cu rang înalt, a ideii că pensionarii reprezintă o povară petru România şi că plata pensiilor reprezintă o dramă greu de rezolvat. Suntem forţaţi să reamintim că statul datorează pensonarilor pensia pentru care ei au plătit în întreagă lor perioadă activă…” Semnează Comitetul de Conducere a Sindicatului Judeţean al Pensionarlor în scrisoarea deschisă adresată preşedintelui României.

În timp ce Guvernul se dovedeşte a fi surd la durerile pensionarilor, Sindicatul Judeţean Giurgiu a oferit recent un ajutor de 40 de lei unui număr de 1.200 de vârstnici, cu ocazia sărbătorilor, bani din fondul Federaţiei dar şi de la municipalitate şi Consiliul Judeţean Giurgiu.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!