Politic

România primeşte sprijin special de la Uniunea Europeană la iniţiativa europarlamentarului Ramona Mănescu

România a fost inclusă între cele şase state care primesc un ajutor special de la Comunitatea Europeană. În conferinţa de presă din 16 noiembrie a Organizaţiei PNL Giurgiu, purtătorul de cuvânt Ionel Muscalu a explicat că datorită demersurilor europarlamentarului PNL Ramona Mănescu, Comisia de Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI) a decis reducerea costurilor de cofinanţare de la 15% la 5% pentru şase state membre cele mai afectate de criză, printre care şi România.

Ionel Muscalu a oferit mai multe amănunte despre acţiunea susţinută de Ramona Mănescu, prezentând şi comunicatul transmis de aceasta: „Solicit premierului României să redirecţioneze cele 4 miliarde de euro alocate ministerului condus de doamna Elena Udrea către cofinanţarea a cât mai multor proiecte europene”, se precizează în comunicatul respectiv.

Coordonatoarea liberalilor în Comisia REGI susţine că suma de 4 miliarde de euro ar putea fi salvatoare pentru economia românească dacă Guvernul va folosi aceşti bani pentru a cofinanţa proiecte europene importante, în loc să îi permită Elenei Udrea să favorizeze clientela PDL. „Decizia de a permite guvernului să finanţeze doar 5% din valoarea proiectelor europene a fost adoptată, în Comisia REGI, în regim de urgenţă, tocmai pentru ca fondurile să ajungă în trezoreria naţională până în cursul primei părţi a anului viitor. Noi, la nivelul instituţiilor europene, am înţeles nevoia de a sprijini statele să depăşească impasul economic în care se află, însă trebuie să ne asigurăm că şi Executivul României înţelege şi îşi asumă responsabilitatea care îi revine în a utiliza eficient aceste ajutoare financiare”, se mai menţionează în comunicat.

Măsura adoptată de Comisia REGI este una excepţională şi vizează cele şase state membre cele mai afectate de criza economică, respectiv Grecia, Irlanda, Portugalia, România, Letonia şi Ungaria.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!