Actualitate La zi Politic Social

O logică „nepotrivită”: Ponta ţine la pensionari, dar mii de poştaşi au rămas fără serviciu

dosarul-de-privatizare-al-postei-se-poate-cumpara-cu-50-000-de-euroDeclaraţii neconcordante în conferinţa de presă a PSD, joi, 24 octombrie, pe tema restructurărilor masive în cadrul companiei Poşta Română.
Directorul unităţii de la Giurgiu, Ion Rădoi, a prezentat datele privind numărul de persoane disponibilizate la nivel naţional şi local(începând din septembrie 2013), insistând pe o situaţie „neprevăzută” în judeţul nostru.
Astfel, Rădoi a amintit că, în toată ţara, au rămas fără serviciu, ce-i drept primind 24 de salarii compensatorii, peste 3.600 de poştaşi. La Giurgiu, numărul lor s-a ridicat la 54.
Problema apărută la noi se referă la comunele în care a rămas un singur angajat, nevoit să ducă pensiile chiar şi la 1.800 de oameni.
Rădoi a menţionat că a făcut intervenţii la Guvern, prin intermediul conducerii PSD Giurgiu, şi că ar fi reuşit să obţină o suplimentare a posturilor în comune precum Comana sau Grădinari.
Ce înseamnă asta? Nu că ar fi fost reangajaţi alţi giurgiuveni, ci că unii poştaşi rămaşi în sistem au fost transferaţi în comunele respective.
Câtă bucurie poate reprezenta acest lucru, doar cei în cauză pot spune. Ce susţine însă Ion Rădoi, care a declarat că, prin această măsură, Victor Ponta a demonstrat că „ţine la oameni, la pensionari”, vine într-o clară contradicţie cu faptele în sine.
Indiferent de motive şi de rezultatele economice scontate, restructurările nu pot fi decât cel puţin o veste rea pentru miile de familii în cauză, şi, deci, implicit şi pentru părinţii disponibilizaţilor, despre care ştim… sunt pensionari. Cătălina Sfetcu
 
sursa foto: finantistii.ro

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!