La zi

Sophia Loren a făcut 17 zile de închisoare

sophia_loren_23445000Cea mai cunoscută actriţă italiană şi una din marile dive veritabile din lumea filmului, Sophia Loren (născută 20 septembrie 1934), a câştigat în justiţie, după aproape patru decenii, un război ce părea interminabil. În compania cui? A fiscului, desigur.

Actriţa dublu oscarizată pentru Două Femei şi Căsătorie în stil italian a trăit de-a lungul anilor cu angoasa unui proces fără precedent după ce i s-a imputat că ar fi completat o declaraţie de venit falsă în 1974.

Concret, în acel an, diva a declarat că nu a obţinut venituri, dar fiscul italian i-a impus totuşi să plătească un impozit de 920 de milioane de lire. De-abia în 1980, Loren a acceptat să plătească 60% din acea sumă, dar a considerat că restul de impozit era cerut abuziv. Este de menţionat că în 1982 a apărut o lege de amnistie fiscală, funcţie de care de-abia acum, după mai bine de trei decenii, Curtea de Casaţie a decis că restul de 40% din suma datorată nu mai trebuie plătit fiscului italian. De amintit, în acelaşi an 1982, din cauza aşa zisei fraude fiscale, Sophia Loren a stat 17 zile într-o închisoare din orăşelul Caserta.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!