La zi

Plătim peste 37 de milioane de euro pentru a scăpa de Bechtel

Dan Şova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructură, a anunţat rezilierea contractului cu firma Bechtel pentru construirea Autostrăzii Transilvania. Statul român este nevoit acum să plătească firmei americane penalităţi în valoare de 37,2 milioane euro. În plus, suntem datori încă 50 de milioane de euro reprezentând contravaloarea datoriilor.

Anunţul oficial a fost făcut de către Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine (DPIIS) printr-un comunicat de presă remis pe 29 mai, în care se specifica rezilierea contractului cu Bechtel International Inc. pentru construirea autostrăzii Braşov – Cluj – Borş.

Este de precizat că proiectul de construire a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov – Borş, a fost început în 2004, până la reziliere fiind construiţi 52 de km pentru suma de 1,4 miliarde euro.

Şantierul autostrăzii va fi preluat de către Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), pentru ca apoi să fie concesionat pentru construirea tronsoanelor rămase.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!