Actualitate

Poliţia Locală face parte din Aparatul Propriu al Primarului

Consiliul Local a aprobat în şedinţa din 27 ianuarie includerea Serviciului Poliţiei Locale în Aparatul Propriu al Primarului municipiului. Decizia este, de fapt, o procedură necesară, respectiv încă o etapă din procesul de înfiinţare şi organizare a cestei instituţii.

Giurgiu devine astfel unul dintre foarte puţinele oraşe din România unde Poliţia Locală nu numai că a fost înfiinţată, dar a şi început să lucreze efectiv. Constituită pe structura Poliţiei Comunitare, Poliţia Locală are atribuţii mult mai largi. Pe lângă activitatea de ordine publică, se va ocupa de siguranţa rutieră, de acţiuni de intervenţie, control comercial, disciplina în construcţii şi afişaj stradal,

protecţia mediului, evidenţa persoanelor şi prelucrare date pentru siguranţa rutieră, evidenţă contravenţii şi sancţiuni, instruire şi pregătire personal.

Poliţia Locală este condusă de un şef de serviciu şi a preluat prin transfer atât personal de la Poliţia Comunitară, cât şi de la alte compartimente ale municipalităţii, care făceau parte tot din Aparatul Propriu al Primarului.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!