Cultură

Popas eminescian

Aduşi fie de profesori sau veniţi din proprie iniţiativă, elevii giurgiuveni au depus o floare la bustul celui despre care au învăţat la şcoală sau ale cărui poezii le-au descoperit singuri. Zeci de tineri au fost aşadar prezenţi la „Popasul eminescian” organizat de Cenaclul Luceafărul, alături de scriitori şi profesori giurgiuveni care se reunesc an de an, pe 15 iunie şi 15 ianuarie, în Parcul Alei. Aduc cu ei un gând bun, un omagiu şi speranţa că despre Eminescu se va vorbi nu doar cu aceste 2 ocazii. Şi în faţa bustului din bronz al lui Eminescu, realizat de sculptorul Corneliu Medrea, a luat cuvântul eminescologul Emil Talianu.

Vinovată de organizarea acestui tradiţional pelerinaj a fost şi în acest an, Dunia Pălăngeanu. De la popasul eminescian nu au lipsit, evident, versurile eminesciene.

După momentul din Parcul Alei, toţi cei prezenţi au continuat omagierea lui Eminescu in incinta Muzeului Judeţean, acolo unde a fost prezentat un recital de muzică şi poezie, au fost proiectate imaginidin filmul Memorialul Ipoteşti  şi a fost amenajată o expoziţie de carte şi pictură eminesciană.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!