Actualitate

Prefectura Giurgiu: Stadiul pregătirilor pentru sezonul rece, in grafic

Temele abordate in cadrul conferintei de presa organizata la initiativa prefectului Adriana Putaru, la sediul Institutiei Prefectului judetului Giurgiu, marti, 21 noiembrie a.c., au fost unele de actualitate: stadiul pregatirilor bazelor de deszapezire a drumurilor nationale si judetene la nivelul judetului Giurgiu pentru sezonul de iarna 2018-2019; masuri pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica pe perioada zilelor libere in minivacanta de 1 decembrie; informarea cetatenilor privind oferta educationala a Minsiterului Afacerilor Interne; masuri intreprrinse pentru fluidizarea traficului rutier in punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse. Cum era  si firesc alaturi de prefectul Adrian Putaru s-au aflat repezentantii structurilor MAI din teritoriu.
Astfel, Adriana Putaru a informat ca “pentru deszapezirea drumurilor nationale exista un contrat cadru valabil pana in 2020 si altele subsecvente, pana la 31 decembrie 2018. Pentru drumurile judetene, contractul cadru este valabil pana in 2021. In cazul bazei 1 sud, la deszapezire va actiona Directia judeteana de transporturi a Consiliului judetean.
Pentru bunul mers al lucrurilor, a fost constituita o comisie alcatuita din reprezentanti ai Prefecturii, politiei, jandarmeriei, ai sectiei de drumuri natioanale si ai Consiliului judetean. Prin urmare, potrivit doamnei prefect Adriana Putaru, deja s-a mers la fiecare baza in parte pentru a  se vedea la fata locului cum se prezinta situatia in ce priveste aprovizionarea cu material antiderapant, dar si care este starea utilajelor.
“A fost verificata si starea de functionare a tuturor utilajelor. Nu au fost inregistrate probleme in acest sens. Prin urmare, suntem pregatiti pentru a gestiona situatia. Ne bazam pe bun colaborare interinstitutionala si sunt convinsa ca impreuna putem trece cu bine peste sezonul rece”, a concluzionat prefectul Adriana Putaru.
Măsuri au fost luate și în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu. Astfel, pentru evitarea blocajelor rutiere, în proximitatea Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu vor asigura fluența traficului poliţiştii de frontieră împreună cu poliţia rutieră și jandarmii. Totodată, aceștia vor informa conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.
Numărul polițistilor de frontieră va fi suplimentat, iar capacitatea punctului de trecere a frontierei Giurgiu va fi utilizată la maximum, dacă se va impune, a adaugat inspectorul șef adjunct al ITPF Giurgiu, Nicu Răboj. In plus, a fost încheiat si un protocol cu partea bulgară privind intervenția operativă în cele două puncte de frontieră, pe perioada sezonului rece.
Pe rand, fiecare dintre cei prezenti la conferinta de presa de la prefectura – cms sef Catalin Georgescu, col. Daniel Rusanu, mr Radu Covaci, cms sef Nicu Raboj,- au facut referire la masurile adoptate pentru asigurarea climatului de ordine si siguranta publica pe perioada zilelor libere in minivacanta de 1 decembrie, dar si la  oferta educationala a Minsiterului Afacerilor Interne, stiut fiind faptul ca inscrierea candidatilor se face pana pe 23 noiembrie 2018.
Tuturor, prefectul Adriana Putaru le-a cerut sa dea dovada de profesionalism, nu doar in perioada minivacantei, si sa actioneze pentru creşterea gradului de siguranţă, prevenirea faptelor antisociale şi reducerea timpului de răspuns si intereventie la solicitarea cetăţenilor sau la producerea unor evenimente.
Mariana  Mitroi
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!