Actualitate

Misiunile Jandarmeriei de Ziua Națională, recrutarea candidaților și posturi scoase la concurs

 Misiunile și activitățile organizate la nivelul județului Giurgiu în minivacanța de 1 Decembrie, campania de recrutare a tinerilor pentru sesiunea de admitere din luna ianuarie 2019 și posturile scoase la concurs, din sursă externă, au fost prezentate astăzi, 21 noiembrie, într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul Instituției Prefectului.
Din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Giurgiu la această activitate a participat inspectorul șef, colonel Rușanu Daniel.

  1. Misiunile Jandarmeriei în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie

Jandarmii giurgiuveni vor fi la datorie în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie pentru asigurarea desfășurării în condiții de ordine și liniște publică a manifestărilor religioase, comemorative și cultural-artistice prilejuite de sărbătorirea Sfântului Andrei și Zilei Naționale a României.
Totodată, jandarmii vor acționa pentru menţinerea ordinii publice, în sistem integrat cu structurile de poliţie, în zone de interes operativ din municipiul Giurgiu, orașele Bolintin Vale și Mihăilești, Clejani şi în localităţile din mediul rural aflate pe raza secțiilor de poliție.
Vineri, 30 noiembrie, între orele 08.00-12.00, jandarmii vor fi prezenți la Catedrala Episcopală Adormirea Maicii Domnuluiși la Mănăstirea “Sfântul Gheorghe din municipiul Giurgiu și la lăcașe de cult din Bolintin Vale, Comana, Drăgănescu și Letca Nouă, unde se estimează prezența unui număr mare de persoane.
Sâmbătă, 01 decembrie, jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul manifestărilor comemorative și religioase organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri, astfel:

  • ceremonialul religios și depunerea coroanelor de flori la Biserica Eroilor;
  • desfășurarea paradei militare în Piața Tricolorului;
  • masa populară și spectacol cultural-artistic;
  • aprinderea ornamentelor pentru sărbătorile de iarnă;
  • retragerea cu torțe.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu va fi reprezentat la manifestările dedicate Zilei Naționale a României de Garda Drapelului de Luptă, plutoane pentru defilare, jandarmi pentru depunerea de coroane și gardarea monumentului. La parada militară vor defila și autovehiculele de intervenție ale Jandarmeriei care sunt folosite în misiunile de ordine publică, dar și câinii de serviciu.
De Ziua Națională a României, vor fi asigurate măsurile de ordine publică și în localitatea Malu Spart, pe timpul manifestărilor comemorativ-religioase și cultural-artistice, organizate la școala gimnazială.
La toate activitățile menționate, Jandarmeria Giurgiu va acționa, prin structurile de ordine şi siguranţă publică, pentru creşterea gradului de siguranţă, prevenirea faptelor antisociale şi reducerea timpului de răspuns la solicitarea cetăţenilor sau la producerea unor evenimente.

  1. Campania de recrutare a tinerilor pentru sesiunea de admitere din luna ianuarie 2019

Campania de recrutare a tinerilor interesați de o carieră de subofițer în Jandarmeria Română se încheie vineri, 23 noiembrie. Până atunci mai pot fi depuse cereri de înscriere pentru unul din cele 700 de locuri disponibile la Şcolile Militare de Subofiţeri Jandarmi din Drăgăşani și Fălticeni.
În urma acțiunilor organizate, până în prezent 38 tineri s-au înscris și urmează să parcurgă celelalte etape pentru întocmirea dosarului de candidat, astfel încât în luna ianuarie a anului viitor să poată participa la examene.
Dintre aceștia 32 sunt băieți, iar 6 fete. Cei mai mulți au optat pentru Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” din Drăgăşani (33), doar 5 candidați fiind înscriși la Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” din Fălticeni.

  1. Posturile scoase la concurs, din sursă externă

Luna aceasta, Inspectoratul de Jandarmi Județean Giurgiu organizează concursuri pentru ocuparea a 2 posturi de subofițer vacante, prin încadrare directă, astfel:

  • subofițer casier principal la structura Financiar, pentru care au fost depuse 4 dosare;
  • subofițer tehnic principal la compartimentul Auto, pentru care au fost depuse 12 dosare.

În data de 20 noiembrie a.c. candidații au susținut evaluarea psihologică, urmând ca în zilele de 27 și 28 noiembrie să se desfășoare concursurile.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!