Actualitate

Primăria Gostinu s-a pregătit pentru iarnă

Primăria comunei Gostinu a făcut deja pregătirile necesare pentru iarnă. La unităţile şcolare încălzirea este asigurată şi, totodată, a fost pus la punct şi utilajul necesar deszăpezirii. Primarul Dumitru Văcaru a anunţat că şcoala şi grădiniţa din Gostinu au fost aprovizionate cu lemne de foc în cantităţi suficiente şi, de asemenea, au fost aduse lemne de foc şi pentru sediul Primăriei. De asemenea, la Gostinu a fost încheiată recent şi amenajarea podeţelor de acces către gospodăriile localnicilor. „La şcoli şi la grădiniţe am început de mai multă vreme încălzirea, avem lemne de foc suficiente, la fel stau lucrurile şi în ceea ce priveşte sediul Primăriei. Săptămâna trecută am încheiat realizarea de podeţe de acces către gospodării, inclusiv pentru cele care au porţi mari şi pentru accesul din drumul principal către drumurile laterale”, a arătat Dumitru Văcaru.

De trei ani de zile, de când Dumitru Văcaru a fost ales primar, la Gostinu se simte eficienţa implicării administraţiei locale în realizarea unor condiţii cât mai civilizate pentru locuitorii comunei. Primarul s-a dovedit un bun gospodar în cei trei ani pe care i-a parcurs în primul mandat. Rând pe rând, au fost reabilitate şi modernizate şcoala, grădiniţa, sediul Primăriei şi Căminul Cultural, a fost asfaltat drumul principal şi au fost efectuate reparaţii la drumurile comunale, iar Primăria este deţinătoarea unor proiecte importante pentru care a fost depusă documentaţia necesară finanţării.

Nu în ultimul rând, salubrizarea este o prioritate pentru administraţia locală. „Avem o echipă proprie cu care facem în permanenţă curăţenie în comună, am amplasat 150 de pubele noi şi 150 de coşuri de gunoi. Colectarea deşeurilor este făcută săptămânal de o firmă specializată”, a mai spus primarul din Gostinu.

În schimb, ca orice primar din opoziţie, Dumitru Văcaru simte şi el discriminarea de ordin politic atunci când este vorba de alocarea de fonduri de la buget. „Mă descurc greu, aşa cum pot, pentru că fiind în opoziţie nu primesc bani de la actuala guvernare. Oare noi nu suntem tot primari din România? Dacă se va mai continua aşa, nu vom mai putea face nici politică, nici administraţie”, a declarat Dumitru Văcaru.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!