Actualitate Fără categorie

Proiectul atacat de Prefectura inseamna pierderi pentru judet

Consiliul Județean Giurgiu a aprobat, la finalul anului 2022, un proiect ce viza concesionarea unui teren pentru construirea unei centrale fotovoltaice, investitie estimata la 250 milioane euro. După aprobare, prefectura a atacat proiectul în contencios administrativ.

Potrivit președintelui CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, gestul prefectului de a bloca un proiect ce vizează dezvoltarea județului „nu este bazat pe bună voință, ci pe considerente politice. Privind motivarea, în cazul proiectului referitor la parcul fotovoltaic, o parte din aspectele atacate au fost deja remediate, iar celelalte argumente nu prea stau în picioare”.

De altfel, președintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu a facut referire la o speță similară de la primăria Singureni, unde Prefectura Giurgiu a găsit loc de dialog, informări și corespondențe, pentru a evita instanța și blocarea proiectului respectiv.

In concuzie, Dumitru Beianu ar prefera din partea partenerilor de coalitie o abordare constructiva. Acum, proiectul Consilului județean este blocat cel puțin pentru câteva luni, în contextul în care toate județele dezvoltă proiecte similare de energie verde, pentru reducerea costurilor cu energia electrică, proiecte care vin în sprijinul primăriilor și a locuitorilor din județele respective.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!