PSD pare condamnat să piardă încă o bătălie cu românii. Pentru că s-a creat valul. Iar fiecare zi din cele care au mai rămas până la turul 2 se întoarce împotriva lui Victor Ponta. În pofida tuturor manevrelor oculte prin care cei care deţin puterea au mituit efectiv largi categorii sociale şi profesionale şi au forţat legislaţia pentru a acapara un număr cât mai mare de primari.
Două lucruri nu au putut face. Să oprească mersul Justiţiei, care în ultimele două luni a scos la iveală adevărata faţă a PSD, şi n-au mai putut înlocui candidatul. Cel mai slab candidat pe care PSD l-a propus românilor. Mult sub prestaţia lui Adrian Năstase şi Mircea Geoană. Să nu mai vorbim că, de exemplu, Mircea Geoană era un candidat agreat de marile cancelarii occidentale şi un amic al aliaţilor noştri strategici. Geoană a fost primit în 2009 la Casa Albă deşi era un simplu candidat. Ponta a fost tratat cu răceală. Din motive de roşeală în obraji. Şi nu numai.
Deşi a fost la Casa Albă, Obama nu i-a acordat nici măcar un minut. Cu toate că s-au făcut eforturi diplomatice uriaşe. Ponta şi Daciana au stat, umili, la coadă, dându-şi coate cu toţi liderii africani, pentru a-şi face o poză cu familia Obama. Cum credeţi că l-au considerat americanii pe Ponta când au văzut că poza de protocol a fost prezentată în România ca o întâlnire oficială? Ba, mai mult decât atât, când au văzut că în oficinele de propagandă din ţară s-a spus că Ponta a primit OK-ul Americii?
La aceasta mai adăugaţi răceala explicită a Germaniei, discreţia diplomatică a Franţei şi indiferenţa Marii Britanii. Dacă în mediul rural aceste lucruri sunt mai puţin importante, în mediul urban reprezintă un criteriu în conturarea opţiunii de vot.
În plan intern, după ce a fost atras în cursă ca un şoricel, să se răstească la DNA şi procurori pe cazuri mărunte, făcându-se frate cu Duicu, Mazăre, Nicuşor Constantinescu, crezând, în prostia lui, că lucrurile se vor limita la aceste cazuri care oricum erau cam istorice şi nu îi vor produce pagube electorale la nivel naţional, ba dimpotrivă, îl vor ridica în ochii partidului, Ponta s-a trezit că, de fapt, împreună cu cei mai importanţi lideri, colcăie într-o mlaştină de corupţie. Iar procurorii DNA, ca nişte pescari de Deltă, stau cu vârşile la mal. Să-i înhaţe.
Dosarele MICROSOFT şi EADS, Dosarul LOTERIA-INTRALOT, Dosarul Mafia Retrocedărilor, unde, pe lângă Hrebenciuc şi Adam, chiar tata-socru Ilie Sârbu şi-a muiat botul amuşinând un gheşeft, sunt tot atâtea GĂURI NEGRE prin care s-au scurs procentele şi credibilitatea lui Victor Ponta.
Despre jocurile care se fac acum în PSD pentru preluarea puterii nici nu mai are rost să pomenim. Este butoiul cu pulbere care poate să-l elimine oricând din joc. Chiar în ziua votului de la primul tur. Pentru că PSD este controlat acum, în cea mai mare parte, de Liviu Dragnea. Dacă Dragnea îl vrea mort, mort va fi. Din punct de vedere al numărului de voturi, bineînţeles.
Macovei va sări de 8 la sută. Cu cât, se va vedea duminică din prezenţa la vot
Cu mai puţin de două zile înaintea votului pentru primul tur de scrutin suntem în măsură să vă furnizăm, după procesarea datelor din 4 tabere fotografia cea mai aproape de rezultatele care vor fi anunţate duminică seara.
Victor Ponta-36-37%
Klaus Iohannis-31-32%
Monica Macovei-7-8%
Călin Popescu Tăriceanu-5-6%
Elena Udrea-4-5%
Kelemen Hunor-3-3,5%
Teodor Meleşcanu-2,5-3%
Corneliu Vadim Tudor, Dan Diaconescu, Szilagy Zsolt, Wiliam Brânză, Constantin Rotaru, Gheorghe Funar, Mirel Mircea Amariţei-5-5,5%
Aceste date pot comporta modificări la doar doi candidaţi. Însă ele sunt condiţionate de prezenţa la vot din Bucureşti şi marile oraşe. O prezenţă mare la vot în aceste zone va creşte scorul pentru Iohannis şi Macovei. Cu un plus pentru Macovei. Care va fura din voturile lui Iohannis. Doar pentru primul tur.
Prezenţa la vot este estimată într-o marjă de 54-55%. Asta ar însemna că vor vota cam 9,6-9,7 milioane de români din cei 18.296.357 cu drept de vot.
Bucureştiul, cheia acestor alegeri
Bucureştiul poate deveni, încă de la primul tur, cheia acestor alegeri prezidenţiale. Un scor categoric al candidaţilor dreptei în capitală ar da un semnal decisiv pentru toată ţara. La acest moment lucrurile sunt indecise. Însă prezenţa la vot luată în calcul este cu zece procente sub cea naţională.
articol preluat de pe siteul www.comisarul.ro