Economic

Războiul între Prefectură şi Consiliul Judeţean Giurgiu a fost reactivat

DSC_0002Aceasta, după ce Lavinia Crişu a atacat în contencios-administrativ două hotărâri ale instituţiei din urmă. Una este legată de restructurarea a două credite ale Consiliului, iar cealaltă vizează cuantumul cotizaţiei date de judeţ în Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru proiecte de apă canal. Şeful Consiliului, Vasile Mustăţea, a ieşit, joi, 31 iulie, în conferinţă de presă, cu precizări pe acest subiect.

În primul rând, Vasile Mustăţea a reamintit importanţa aprobării celor două proiecte, despre care am scris şi noi, la momentul respectiv. Banii economisiţi prin restructurarea celor două credite sunt necesari în domeniul protecţiei sociale, dar şi pentru investiţii la spital şi la teatru. Iar proiectul privind cotizaţia Consiliului Judeţean în ADI este, a spus Mustăţea, vital, pentru a putea începe odată activitatea Asociaţiei, în vederea întocmirii, depunerii şi câştigării de proiecte de apă-canal pentru satele giurgiuvene.
Şeful de la judeţ a prezentat argumentele folosite, oficial, de prefectul Lavinia Crişu, privind atacarea în instanţa de contencios administrativ a celor 2 proiecte. Acestea stau înscrise într-o motivaţie citită joi, 31 iulie, de Mustăţea. Astfel, Lavinia Crişu consideră că cele două hotărâri nu ar fi legale pentru că nu au primit aviz favorabil în comisiile de specialitate.
„Nu ştiu ce facultate a făcut doamna prefect, dar ar fi trebuit să ştie că votul în comisiile de specialitate este unul pur-consultativ. Aşa este peste tot, la consiliile locale şi judeţene din întreaga ţară”, a spus Mustăţea, precizând că prefectul ar fi invocat şi lipsa raportului de specialitate ce trebuie ataşat la proiectul de hotărâre, dar şeful de la judeţ l-a prezentat în conferinţa de joi. Mai mult, documentul are şi semnătura vicepreşedintelui Cristian Marciu.
În plus, a declarat şeful CJ Giurgiu, prefectul şi-ar fi pus şi problema oportunităţii, iar acest lucru nu intră în atribuţiile sale, ci ale unor alte instituţii, precum Curtea de Conturi. Prefectul verifică doar legalitatea
El a mai spus că există multe alte hotărâri ale Consiliului Judeţean cu avize nefavorabile ale comisiilor de specialitate, care, însă, nu au fost atacate. Din nou, Mustăţea acuză implicaţii politice în aceste măsuri şi a spus că o va reclama pe Lavinia Crişu inclusiv la primul ministru.
C.S.
 

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!