Actualitate La zi

Recomandari pentru un trafic in siguranta pe timp de ploaie!

Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza în condiţiile unui carosabil ud, să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere, să fie calmi şi atenţi la ceea ce se întâmplă în trafic şi să nu bruscheze comenzile autovehiculelor.
Asigurarea temeinică înainte de schimbarea benzilor de circulaţie sau a direcţiei de deplasare este esenţială pentru evitarea situaţiilor de risc şi pentru siguranţa dumneavoastră şi a celorlalţi participanţi la traficul rutier.
Înaite de a porni la drum, asiguraţi-vă că sistemul de spălare şi curăţare a parbrizului funcţionează corespunzător. Asiguraţi-vă că lamele ştergătoarelor curăţă parbrizul şi vă oferă o vizibilitate foarte bună.
Folosiţi corespunzător sistemul de climatizare şi dezaburire a geamurilor. Evitaţi folosirea ventilaţiei pe poziţia de circulare a aerului din interior, întrucât aceasta favorizează aburirea geamurilor, scăzând astfel vizibilitatea.
Păstraţi o distanţă suficientă faţă de autovehiculul care circulă în faţa dumneavoastră. Astfel, nu veţi fi nevoiţi să frânaţi brusc şi să vă expuneţi pierderii controlului asupra direcţiei de deplasare sau chiar a unei coliziuni cu maşina din faţă.
Nu vă angajaţi în depăşiri riscante!
Pietonii, la rândul lor, trebuie să fie atenţi la ce se întâmplă în trafic, să se angajeze în traversare numai prin locurile special amenajate şi doar după ce s-au asigurat că intenţia de a traversa le-a fost înţeleasă de către conducătorii auto, iar aceştia opresc şi le acordă prioritate.
Mesajul e unul clar: Stimaţi conducători auto, nu uitaţi că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice. Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă. Viteza determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!