Actualitate

Rezultate dezastruoase pentru Giurgiu la bacalaureat: aproape două treimi dintre candidaţi au picat examenul

cu7Face Giurgiu ce face şi reuşeşte să se facă remarcat. Din păcate cu mai multe lucruri rele decât bune. După ce duminică seară a fost singurul judeţ care n-a trimis la Minister datele parţiale privind rezultatele la Bacalaureat, luni, după afişarea notelor, Giurgiu s-a clasat pe antepenultimul loc din punct de vedere al ratei de promovabilitate: 39,45%, adică numai 705 promovaţi din 1787 de candidaţi.

Grupul Şcolar “Miron Nicolescu” a fost primul centru de examen care a afişat rezultatele. Dacă în 2010 niciun candidat nu reuşise să promoveze examenul, de această dată au făcut-o 12 din 144 de candidaţi, însă numai 2 din actuala sesiune.

La Colegiul Tehnic Naval, notele au fost afişate cu aproape o jumătate de oră mai târziu faţă de ora stabilită de către minister. Aici emoţiile au fost mai mari decât la Miron Nicolescu, candidaţii descătuşându-se în momentul în care au aflat notele

Liceul Teoretic “Tudor Vianu” a avut o rată de promovibilitate de aproape 70%, o singură candidată apropiindu-se de nota maximă, cu 9,98. Limba română i-a stricat media.

Şi în acest an Colegiul Naţional Ion Maiorescu a avut cea mai mare rată de promovabilitate: aproximativ 91%.

Maiorescu a dat doi elevi cu nota maximă: Dan Alexandrescu şi Mihai Niculae, colegi în clasa a XII-a B. Notă maximă a obţinut şi Anca Arambaşa de la Liceul tehnologic Dimitrie Bolintineanu din Bolintin Vale.

La polul opus s-a aflat Liceul Tehnologic, singurul din judeţ cu promovabilitate zero.

Cei care s-au considerat nedreptăţiţi de notele primite au putut depunde contestaţii până la ora 16.00. Rezultatele finale vor fi afişate vineri, 12 iulie.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!