Actualitate Externe

“Românii dau valoare Europei!”

klaus iohanic inmijlocul oamenilorÎn timpul vizitei oficiale în Franţa, președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit, marți seara, cu reprezentanții comunității din Paris. „Vă mărturisesc că este, pentru mine, un moment plin de emoţie. Emoţia întâlnirii cu oameni de care mă leagă o relaţie specială, vorbesc de dumneavoastră şi de mine”, a spus Klaus Iohannis, la întâlnirea cu mulți dintre românii care l-au votat în noiembrie anul trecut, stând ore întregi la coadã, în frig și ploaie.
“Lor și celor ca ei clasa politicã le datoreazã o mai bunã organizare a sistemului de vot în strãinãtate, așa cum am subliniat în cadrul consultãrilor cu partidele politice și în recentul discurs adresat Parlamentului. Am înțeles mesajul românilor din strãinãtate: ei vor sã se întoarcã acasã, într-o Românie care își respectã cetățenii și știe să le arate cã are nevoie de competența fiecãruia dintre ei.
Legătura specială cu românii din diaspora nu este dată de votul din 16 noiembrie în sine, ci de ceea ce a stat în spatele lui. Și anume patriotism, spirit civic, conștiința libertății și a puterii de a decide prin vot, maturitate. Nu suntem un popor resemnat, ci o națiune puternică și conștientă, cu aspirații mari. Aceste aspirații, împărtășite și de românii din diaspora, și de cei de acasă, am privilegiul să le reprezint și datoria să le împlinesc. Știu aceste lucruri și le am mereu în minte în exercitarea mandatului meu”, a scris, pe pagina sa de Facebook, preşedintele Klaus Iohannis.
Şeful statului a susţinut că românii dau Europei valoare, în două feluri, la propriu, prin miile de profesionişti, specialişti în toate domeniile care lucrează pretutindeni în Europa şi în lume – medici, profesori, IT-işti, cercetători-, dar şi prin toţi cei care îşi practică meseria cu seriozitate şi eficienţă, adăugând că în noiembrie România a dat valoare şi democraţiei în Europa, prin exemplul concetăţenilor noştri.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!