Politic

Românii încă nu au pierdut tot. Le-a mai rămas demnitatea!

Comentând atât amplitudinea atinsă de protestele din ultimele două săptămâni dar, mai ales, impactul acestora asupra societăţii româneşti, Ana Negulescu, vicepreşedinta Organizaţiei Judeţene de Femei a PNL s-a declarat consternată de demonstraţia de paralelism pe care a făcut-o Traian Băsescu vis-a-vis de întreaga problematică a ţării.

“Când preşedintele statului a hotărât să se adreseze românilor, am avut convingerea că acesta şi-a reconsiderat atitudinea sfidătoare şi va încerca o apropiere de popor. Însă, din păcate, am văzut acelaşi preşedinte încordat, băţos şi chiar nervos, al cărui discurs a fost, de fapt, o teorie ruptă complet de realitate şi de solicitările noastre. Mai mult, acesta nu şi-a asumat responsabilitatea pentru niciuna dintre revendicările maselor, pentru că ţara este condusă de el pe calea cea bună şi nu are nimic de schimbat. Iar după părerea sa, “partea bună a populaţiei ar sta deoparte”, asta însemnând că cei care protestează în stradă  nu merită osteneaala de a fi luaţi în seamă. Însă, acest lucru demonstrează indubitabil că Traian Băsescu nu a înţeles nici în al douăsprezecelea ceas că tocmai dispreţul şi aroganţa nu le-au mai putut suporta românii, iar protestele de stradă sunt doar primul pas spre conştientizare. Pentru că, după ce au fost sărăciţi au mai fost şi jigniţi: puturoşi beţivi, viermi, ciumpalaci, peiorative recunoscute, de altfel, de Traian Băsescu ca fiind mici gafe în comparaţie cu depăşirea crizei şi marea modernizare a statului înfăptuite de Guvernul Boc.

În ceea ce priveşte apelul la solidaritate exprimat de conducerea statului, mă întreb, oare, cărui segment de populaţie este adresat: părţii bune a populaţiei sau restului? Şi solidari cu cine să fie cetăţenii? CuTraian Băsescu, Boc şi Videanu care au strâns averi colosale, sau cu Udrea care poate are nevoie să-şi schimbe vreo geantă sau garderoba? Traian Băsescu mi s-a părut de-a dreptul penibil. Dar cel mai mult regret că am văzut un preşedinte orb şi surd la strigătele disperate ale mulţimii hotărâte să lupte până la capăt, pentru ce i-a mai rămas: demnitatea”, a declarat Ana Negulescu, în cadrul unei recente conferinţe de presă a PNL Giurgiu.


Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!