Social

Beneficiarii de ajutor social vor presta în interesul comunităţii

Conform hotărârii Consiliului Local Giurgiu, persoanele apte de muncă beneficiare de ajutor social vor participa  şi în acest an la lucrări de interes public. Potrivit prevederilor Legii 416/2001 şi al HG 50/2001, privind venitul minim garantat, consilierii locali au aprobat în şedinţa ordinară de joi, 26 ianuarie, planul de acţiuni şi lucrările de interes local ce urmează a fi realizate cu contribuţia acestei categorii de persoane.

Astfel, obiectivele cuprinse în acest plan priveşte lucrări de întreţinere şi igienizare a unităţilor de învăţământ dar şi a direcţiilor subordonate Consiliului local municipal, întreţinere şi amenajare spaţii verzi aferente sediilor, dar şi muncă necalificată în cadrul lucrărilor de reabilitare.

De menţionat că, planul de acţiuni şi lucrări de interes local realizate cu beneficiarii de ajutor social este obligatoriu pentru fiecare administraţie locală, acest lucru fiind prevăzut expres de art. 6, alin 2 şi 7 din Legea nr. 416/2001. “Pentru sumele acordate ca ajutor social, una dintre persoanele majore apte de muncă din familia beneficiară are obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni de interes local, fără a se putea depăşi regimul normal de lucru şi cu respectarea normelor de securitate şi igienă a muncii. Astfel, primarii au obligaţia să întocmească un plan de acţiuni în vederea repartizării orelor de muncă prevăzute, dar să şi dispună ţinerea unei evidenţe a efectuării acestor ore, după efectuarea instructajului privind normele de tehnică a securităţii muncii.

În funcţie de solicitările venite din partea instituţiilor partenere, planul de acţiuni poate fi reactualizat pe parcursul anului şi aprobat prin hotărâre de consiliu”.

Print Friendly, PDF & Email

Știri asemănătoare

Lasă un comentariu

*Folosind acest formular ești de acord cu politica noastră de confidențialitate!